Ivan Kvesić ostao bez medalje, nije uspio doći do polufinala

Foto: Twitter

U kategoriji preko 75 kilograma nastupao je hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama u Tokiju karataš Ivan Kvesić, ali nije uspio doći do polufinala. 

Kvesić je aktualni svjetski prvak iz 2018. i bio je jedan od favorita za medalju, no dva poraza u 2. i 3. kolu bila su presudna.

Kvesić je u prvoj borbi pobijedio Tarega Hamedija iz Saudijske Arabije s 3:2. No, nakon tog poraza Saudijac se s remijem i dvije pobjede plasirao u polufinale.

U drugom kolu je Kvesić izgubio od Indijca Sajada Ganjzadeha s 3:1 nakon što mu suci nisu priznali udarac nogom u glavu pri rezultatu 0-0 nakon minutu i pol borbe. U toj je borbi ozlijedio rame s kojim je imao već problema.



Neočekivani poraz od Kanađanina Daniela Gaysinskog s čak 4:1 doživio je u trećem kolu. Nakon što je prvi došao do boda, Gaysinsky je bodove uglavnom osvajao kontrirajući Kvesićevim pokušajima da preokrene rezultat. To je bilo presudno da Hrvatska ostane bez nove medalje.

U posljednjem je kolu Kvesić očekivano pobijedio Amerikanca Briana Irra s 3:1. Na kraju ostao bez medalje i prije te posljednje borbe, piše Gol.hr.

Komentari