Ivanković: Naslov prvaka nakon dugo vremena je san svakog navijača Hajduka, ali mi se trudimo ići utakmicu po utakmicu

Foto: Korner365

Širokobriježanin Jure Ivanković odnedavno je dio stručnog stožera splitskog Hajduka kao pomoćnik treneru Mislavu Karoglanu. U  razgovoru za Korner365 otkrio je kako se osjeća u Splitu i kako je raditi s prvom momčadi Hajduka.

Objasnio je da odluka o odlasku iz rodnog grada i matičnog kluba Širokog Brijega nije bila lagana, ali naglasio je kako je veliki izazov za njega kao mladog trenera raditi u Hajduku.

“Bilo je s jedne strane dosta teško i emotivno, otići iz kluba uz koji je vezan skoro cijeli moj život, kluba s kojim sam rastao i sazrijevao, kao čovjek, igrač i trener. S druge strane bila je velika želja iskoristiti priliku za iskorak i prijeći u klub kao što je Hajduk”, rekao je Ivanković koji je u Širokom Brijegu radio kao trener u mlađim uzrastima, kao pomoćnik trenera seniorske momčadi i glavni trener.

Otkrio je i kako se osjeća u Hajduku i naglasio kako su uvjeti rada u splitskom klubu na zavidnoj razini i da se konstantno unaprjeđuju.



“Odlično sam primljen u klubu, među trenerima u akademiji zajedno sa vodstvom akademije vlada jedna pozitivna i poticajna atmosfera, otvorena komunikacija gdje se puno razgovara o nogometu, i kako unaprijediti i poboljšati stvari unutar svih kategorija. Uvjeti su vrlo dobri, i konstantno se radi na poboljšanju”, kazao je.

Ivanković je naglasio kako je ovo do sada najveći izazov u njegovoj trenerskoj karijeri.

“Vrhunac za jednog trenera u klubu je raditi u seniorskoj momčadi, biti dio odličnog stožera i boriti se za najveće domete. Određeni pritisak postoji, a to je da svakodnevno daješ sve od sebe u svojim okvirima i zadacima. Ja to doživljavam kao veliku priliku i uživam u svakom treningu i utakmici”, istaknuo je i dodao da se u Splitu istinski živi za klub i da je Hajduk vječita tema.

Naglasio je da svi mukotrpno rade i bore se za naslov prvaka na koji Hajduk čeka od sezone 2004/2005.

“Naslov prvaka nakon dugo vremena je san svakog navijača Hajduka, ali mi se trudimo ići utakmicu po utakmicu, fokus i koncentraciju usmjeriti na prvog idućeg protivnika, ali sigurno da vjerujemo da možemo na kraju prvi prijeći ciljnu liniju, i na taj način ući u povijest”, rekao je Ivanković.

Osvrnuo se i na svoj matični klub i njegovu borbu za plasman u Europu.

“Mislim da je Široki na dobrom putu, odličan start, prepoznatljiva igra, puno mladih igrača, bez obzira na par malo slabijih rezultata u zadnjim utakmicama. Konkurencija u Premijer ligi je žestoka, kad je u pitanju borba za trofeje i izlazak u Europu. Ima dosta klubova koji su financijski i logistički ispred Širokog, ne ide “nam” u prilog ni igranje na zamjenskom stadionu, sve su to okolnosti koje će utjecati na plasman, ali vjerujem da se mogu umiješati u borbu za Europu, kroz prvenstvo ili kroz kup”, naglasio je bivši trener Širokog.

Prisjetio se i nekih sjajnih trenutaka iz igračke karijere i vremena provedenog u dresu NK Široki Brijeg u kojem je proveo gotovo cijelu karijeru.

“Bilo je stvarno puno lijepih trenutaka u svim natjecanjima, europske su utakmice bile posebno uzbudljive. Basel, Austrija Beč, Sturm, Udinese, daleka gostovanja, Kazahstan, Azerbajdžan, atmosfera i pobjeda protiv Zete. Sjećam se posebno svog debija protiv Budućnosti iz Banovića na Pecari, puno pobjeda protiv Željezničara, Zrinjskog, Borca, ali ipak nekako pobjeda protiv Sarajeva u finalu kupa je bez konkurencije broj 1 kad su u pitanju emocije svih ljudi koji vole Široki. Taj dan i ta utakmica, atmosfera i proslava nakon osvajanja su nešto što nikada neće izblijediti”, zaključio je Jure Ivanković, pomoćni trener Hajduka.

Podsjetimo, Hajduk u sljedećem kolu igra na gostovanju kod Istre 1961.

Komentari