Ivanković: Velika je čast biti ovdje, nisam ni u najluđim snovima ovo očekivao

Foto: Nikola Vilić/Cropix

Hajduk protiv Osijeka u sklopu 30. kola SuperSport HNL-a želi s novim v.d. trenerom Jurom Ivankovićem prekinuti negativan niz.

Ivanković je danas održao prvu konferenciju za novinare, riješivši neke dileme, poput one o prvom golmanu nakon što je Ivan Lučić odlučio otići na operaciju.

– Branit će Borna Buljan, on je treći vratat ekipe i sad je prvi izbor.

Je li očekivao ovakvu priliku za klupu prve momčadi Hajduka?



– Velika je čast biti ovdje. Postoje dva načina za doći na klupu Hajduka, prvi je da imate veliko ime, a drugi je da netko prepozna vaš rad, trud i predanost. Moj rad, trud i predanost su prepoznati. Nisam ni u najluđim snovima ovo očekivao, ali odlučio sam prihvatiti povjerenje i preuzeti odgovornost.

Foto: Nikola Vilić/Cropix

Kakav će biti Hajduk?

– Razgovarali smo iskreno igrači i ja, pet-šest minuta, ništa posebno. Oni znaju svoju odgovornosti. Idemo dan po dan, truditi se maksimalno, nismo ulazili u velike analize. Nije lako, psihološki pad je očit, ali igrači su profesionalci, rekao je Ivanković i iznio detalje o listi ozlijeđenih:

– Lovre Kalinić i Ivan Lučić su ozlijeđeni, Šarlija ima probleme, Livaja, Ferro i Melnjak su svi “out”, kao i inače. Uremović je u dobrom stanju…

Hoće li do kraja sezone dati više šanse mladima?

– Sigurno, bitno je u ovim utakmicama vidjeti tko je spreman za Hajduk. Sada kada nema rezultatskig imperativa bit će prostora za mlađe igrače, da skupljaju iskustvo.

Namjerava li davati minutažu Ivanu Perišiću?

– Ivan je izuzetno motiviran na treninzima, ta posvećenost i strast su ga doveli do toga što je postao. On je na raspolaganju do kraja sezone i imat će minutažu u svim utakmicama.

Je li pričao s Karoglanom?

– Nakon što je otišao razgovarali smo, pružio mi je podršku i dao savjete. Rekao mi je da ostanem svoj i pokušam klubu dati nešto svoga. Zahvalan sam mu, svi u klubu smo bili tužni što nismo ostvarili rezultat koji smo željeli.

Nova smjena: Nikoličius napušta Poljud na kraju sezone

Komentari