Iz Splita stigle šokantne prijetnje Kustiću i Mariću: U sve se upetljala policija

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Splitska policija istražuje tko je tijekom noći s petka na subotu na nekoliko lokacija u gradu, ali i kod Istražnog zatvora Bilice polijepio plakate u vidu potjernice za nogometnim sucem Brunom Marićem i predsjednikom HNS- a Marijanom Kustićem.

Policija je potvrdila da se radi o neprimjerenom sadržaju zbog čega su policijski službenici izišli na mjesta događaja. “Mi smo na mjestima na kojima su bili istaknuti plakati iste fotografirali, te ih izuzeli, a policijski izvidi su u tijeku”, kratko je rekao Jerko Kurevija iz splitske policije. Na vrhu plakata na engleskom jeziku piše “Traže se živi ili mrtvi”, po sredini lijeve strane je Marićeva, a desne Kustićeva slika, dok ispod toga toga piše “Nagrada milijun dolara i Sloboda hrvatskom nogometu”.

Podsjetimo, nakon što je podnio ostavku na mjestu predsjednika Sudačke komisije, oglasio se Bruno Marić. Istaknuo je da ni ne zna što se točno dogodilo, zbog čega je nastala tolika pompa, koja je na kraju rezultirala njegovom ostavkom. “Ni u snu nisam mislio da ćemo doći do toga da u javnost ‘iscure’ snimke iz VAR sobe, a posebno ne da će izaći dodatno montirane na vrlo zločest način, s tendencijom da naškode samim sucima. Za mene je to čisto kazneno djelo”, poručio je Marić u razgovoru za Sportske novosti.

Foto: Cropix

‘Ne mogu izaći u javnost sa sadržajem prijetnji’

Ostavku je, kaže, dao isključivo zbog prijetnji njemu i njegovoj obitelji. “Ne mogu izaći u javnost sa sadržajem tih prijetnji jer njima se bavi policija i sigurno će biti kaznenih prijava. U razgovoru sa svojom djecom spoznao sam da nemam više pravo dovoditi ih u neugodne situacije, da se boje. Odluku sam donio nakon što mi je sin rekao da ide na izlet, ali da nikome neće reći da se preziva Marić jer da bi ga mogli napasti zbog toga kad shvate da je iz Daruvara. Pritiscima sam se othrvao, a prijetnjama se ne želim više odupirati jer prezirem takav način i on je neodrživ”, rekao je.



Marić otkrio zašto je dao ostavku, gnjusne prijetnje su stizale njemu i obitelji: ‘Prezirem takav način’

Govoreći o Hajduku rekao je da je znao da je Hajduk već tražio njegovu smjenu. “Jedno vrijeme kružile su tendenciozne priče o tome da suci pomažu Hajduku, što nije bila istina. Bilo je razdoblja u kojima su suci svojim pogreškama išli više u korist Hajduku, u nekim razdoljima protiv Hajduka, ali sudilo se uvijek pošteno. Kako Hajduku, tako i svim drugim klubovima. Nitko od klubova nema pravo pričati o nezadovoljstvu zbog toga što su ih suci samo zakidali”, rekao je.

 

Komentari