Jakirović: Imali smo puno prilika da zabijemo za 2:0; Perković: Bili smo odvažni, hrabri i odlučni

Foto: DAMIR SKOMRLJ Cropix

U odličnoj utakmici na Rujevici Rijeka i Osijek podijelii su bodove odigravši 1:1.

Rijeka je povela u 31. minuti golom Matije Frigana iz kaznenog udarca, a Osječani su do boda stigli u četvrtoj minuti sučeve nadoknade kada je Mihael Žaper zabio za konačnih 1:1.

Unatoč primljenom pogotku u samoj završnici susreta kojim su ostali bez pobjede i važnih bodova u borbi za Europu, trener domaće momčadi Sergej Jakirović bio je zadovoljan remijem.

– Zadovoljan sam kako smo igrali. U prvom poluvremenu smo imali dosta prilika, Marin je mogao zabiti hat-trick. Ostaje žal za zadnjim golom, ali nije se izgubio derbi, to je bitno. Naravno da smo željeli pobijediti. Imali smo puno prilika da zabijemo za 2:0, ali imao je i Osijek svojih prilika. Za gledatelje je bila sjajna utakmica, za nas malo stresna. Nema veze, idemo dalje, ima još dosta do kraja, rekao je Jakirović.



Strateg Riječana istaknuo je vratara Nediljka Labrovića.

– U sjajnoj je formi, ono što naša obrana propusti on obrani, bio je na visini zadatka.

Rijeku sada očekuju još dva domaća susreta. Na Rujevicu prvo stiže Šibenik, a onda Hajduk.

– Nema unaprijed upisanih bodova, čekaju nas zahtjevne utakmice i napravit ćemo sve da kod kuće osvojimo bodove, rekao je Jakirović.

Gosti se u Osijek vraćaju s bodom na teškom gostovanju. Zadovoljan je njihov strateg Borimir Perković, koji još čeka prvu pobjedu na klupi osječke momčadi.

– Moram priznati da sam zadovoljan, ne samo rezultatom, nego i igrom, načinom na koji smo odigrali cijelu utakmicu. Znali smo da će biti teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe oko koje je sve bajkovito, a znate i sami u kakvim smo mi okolnostima, a to se još potencira, možda i s pravom… dugo nismo pobijedili i dugo nismo zabili gol. Čestitam svojim igračima, odigrali su odličnu utakmicu, odigrali smo kako smo htjeli i željeli. Ova utakmica pokazala je da sve što radimo ima smisla. Bili smo odvažni, hrabri i odlučni. Imali smo dosta prilika, ali nažalost nismo zabili još koji gol, rekao je Perković.

Statistika je bila na strani Osijeka – imali su sedam udaraca u okvir, a Rijeka dva.

– Želja je da imamo svoj stil i način igre, da tome težimo u svakoj utakmici. Svaka utakmica je na neki način derbi, teška i zahtjevna, rekao je trener Osijeka.

Osječanima slijedi još jedno teško gostovanje, kod Gorice koja se bori za ostanak.

– Svaka utakmica je teška, ali mi moramo gledati sebe i svoju igru pa ćemo vidjeti što će se dogoditi, dodao je Perković.

Komentari