Jakirović nakon utakmice: Ne razmišljam o ostavci. To bi značilo da bježim

Foto: Dinamo/Facebook

Dinamo je u 3. kolu skupine C Konferencijske lige izgubio od Viktorije Plzen 1:0 golom Choryja u 69. minuti iz penala. Dinamu je ovo drugi poraz u ovoj skupini u kojoj je sad Viktoria vodeća s maksimalnih devet bodova, a Dinamo, Astana i Ballkani imaju po tri. Evo što je nakon utakmice rekao Dinamov trener Sergej Jakirović.

“Očekivano tvrda utakmica kao što smo i najavljivali. Prvo poluvrijeme nisam bio sretan protokom lopte protiv njihovog očekivanog presinga. Tražili smo niske bekove i da se rašire Baturina i Bulat. Nismo dobro napadali dubinu i lako su nas kontrolirali, a prijetili smo jedino iz prekida.

U drugom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu do Vidovićeve šanse koju smo dobro izradili i onda u jednom korneru nismo triput očistili i napravili penal. Za mene je to prelagani kontakt. Onda smo pokušali s nekim zamjenama i s dva napadača, stihijski smo napadali, ali nismo ništa napravili. Čestitam im”, rekao je Jakirović u uvodu press konferencije.

Četvrti poraz u zadnjih pet utakmica, bojite li se otkaza?
To je pitanje za upravu, meni je trening u 11 ujutro. Naravno da je teška situacija, to se vidi. Koliko god pričam s igračima želim da imaju samopouzdanja i da uživaju, ali vidim u nekim reakcijama da je prevelik pritisak možda. Njega bih preuzeo na sebe.



U teškoj smo situaciji, gol kao da je razočaran, a protivnik jednom ili dvaput dođe pred naš gol i zabije.

Razmišljate li o ostavci i imate li snage podići momčad?
Naravno da imam snage. Kad sam dolazio ovdje, znao sam gdje dolazim. Krenuli smo dobri izuzev poraza u Pragu i naši problemi su krenuli uoči Astane kad smo imali puno ozljeda. Nisam vjerovao da će nam Petković toliko nedostajati. On čini suigrače boljima, ne znam da li to toliko na njih utječe. O ostavci ne razmišljam. To bi značilo da bježim, a to ne želim.

Kako ćete podići momčad?
Radit ćemo. Ne mogu reći da netko ne daje sve od sebe, možda je riječ o mentalnoj blokadi. Stalno s njima razgovaramo. Volio bih da smo još čvršći i agresivniji, da je igra tečnija, ali za sad toga nema.

Sljedeća utakmica je već za tri dana?
Ubacit ćemo svježe igrače. Ja sam priliku dao svim igračima, ubacit ćemo neke od njih koji imaju želju za dokazivanjem. Mi sami moramo izaći iz ove situacije, neće nitko to učiniti umjesto nas.

Mišića se stalno blokira u Europi, ne vidimo da se tu nešto mijenja?
Napravili smo mehanizam u kojem se on može izvlačiti na stranu, ali onda moraju dolaziti i njegovi suigrači koji moraju pod pritiskom zadržati loptu. To nam je jako veliki problem, to moramo raditi bolje.

Znamo da u klubu ima upravljačkih problema i da nije dobro odrađen prijelazni rok, ali što zamjerate sebi najviše?
Puno pričam s igračima, ali stres i pritisak im je očito prevelik. Dobra je to grupa igrača, ima jako malo ega, slijede me i iznenadili biste se koliko je tu malo ega. Ne zamjeram im ništa, a moram i ja sebe analizirati. Pokušat ćemo sa svježim snagama.

Kako komentirate reakciju BBB-a koji su otjerali igrače od tribine?
Nisam to vidio, bio sam u svlačionici. Navijači imaju pravo uputiti kritiku i biti nezadovoljni i ovaj put su sasvim u pravu. Oni su uvijek uz nas, došlo ih je puno i meni je žao što smo ih često razočarali u zadnje vrijeme, prenosi Index.hr.

 

Komentari