Jakirović: Ne razmišljam o odlasku, svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo

Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Već je bilo nekoliko utakmica u kojima se za Sergeja Jakirovića mogao dogoditi ‘lom’ na klupi Dinama, a sutra dolazi još jedna takva. Dinamo ne smije izgubiti u Astani u petom kolu svoje skupine u Konferencijskoj ligi, u potrazi za pobjedom koja bi značila veliki korak prema nastavku natjecanja ili barem bodu s kojim bi bili zadržani izgledi za prolazak dalje, prenosi Dnevno.hr.

Najavljujući utakmicu u Kazahstanu, Dinamov trener je pred novinarima u Astani pričao o krizi koja je pogodila zagrebačke Plave. Istaknuo je da rezultati nisu slijedili igru za koju smatra da nije bila slaba.

“Imali smo dosta peha, izostali su golovi, a s druge smo pak strane primali jeftino. Zbog svega toga je patio i rezultat, a najlošiju smo utakmicu odigrali u Prištini. Od utakmice s Astanom u Zagrebu bili smo i bez najboljeg igrača, Brune Petkovića, koji strahovito mnogo znači za našu igru, nisam ni ja vjerovao da će nam toliko nedostajati”, pričao je Jakirović o glavnim razlozima problema za njegovu momčad.

Pobjeda nad Osijekom puno značila
Jakirović je u Astani najavio lov na tri boda, što je postavio kao imperativ, a dodao je i da je njegovoj momčadi puno značio dolazak do tri boda protiv Osijeka na Maksimiru u proteklom kolu SuperSport HNL-a.



Gledajući prema novom europskom gostovanju, Dinamov trener istaknuo je da njegova momčad i dalje sve drži u svojim rukama s obzirom na to da pobjede nad Astanom i u posljednjem kolu protiv kosovskog Ballkanija na Maksimiru donose prolazak dalje.

Astana Jakiroviću nije nepoznanica, što zbog međusobne utakmice u prvom kolu u skupini, kada je Dinamo slavio s 5:1 na Maksimiru, što zbog ranijeg iskustva s klupe mostarskog Zrinjskog.

Hrvatski golman bio s njim u Mostaru
Spominjući Astanu, Jakirović je istaknuo čuvara mreže Josipa Čondrića kojeg pamti iz Zrinjskog, ali i još dvojicu Hrvata, Stjepana Lončara i onog najiskusnijeg, 36-godišnjeg Marina Tomasova.

“Vratar Čondrić branio je kod mene u Zrinjskom kad sam bio trener mostarskog kluba, o Lončaru i Tomasovu također nema tajni, kvalitetni su igrači. Znamo gdje je Astana najopasnija i vjerujem da ćemo znati osujetiti njihove napadačke pokušaje”, rekao je Dinamov trener.

Pričao je i o svojem poslu na klupi, a tu nije bilo ustezanja.

Priželjkuje dolazak do stanke i pojačanja
Jakirović je pred novinarima istaknuo da je u Dinamo došao obaviti dobar posao, učiniti ga još boljim, a bez obzira na rezultatske udarce kojih nije nedostajalo, vjeruje u uspjeh.

“Moramo izdržati do zimskog prijelaznog roka i pojačati se na deficitarnim pozicijama, pa onda na proljeće odigrati bolje nego što smo igrali ove jeseni. Ne razmišljam o odlasku, svi smo u klubu svjesni situacije u kojoj se nalazimo”, istaknuo je Dinamov trener.

Utakmica koja će za zagrebačke Plave puno značiti sutra počinje u ranom poslijepodnevnom terminu, u 16:30 sati po našem vremenu.

 

 

Komentari