Jakirović o novim izazovima Modrih: ‘Pušemo na hladno, a jedna stvar je ključ raspleta’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nakon pobjede nad Varaždinom u zaostaloj utakmici 5. kola, nogometaši Dinama okreću se novim zadacima. Pred Modrima su tri gostovanja, prvo kod Lokomotive u Kranjčevićevoj (nedjelja, 17 sati).

– Lokomotiva cijelu sezonu igra dobro, mlada i poletna momčad, rasterećena u smislu očekivanja. Oni su sami sebi nabili pritisak jer su sad došli u borbu za četvrto mjesto s Osijekom. Sasvim zasluženo – kazao je Sergej Jakirović u uvodu najave zagrebačkog derbija.

– Pokazali su već da mogu igrati protiv svakoga, ne pokazuju respekt prema nikome, što je pohvalno. Žele se dokazati i sigurno da nas očekuje neizvjesna, zahtjevna utakmica, ali opet mislim da je važno da mi budemo na jako visokom nivou, da nastavimo ovu formu koju pokazujemo, da ju još podignemo ako je ikako moguće, da smanjimo nedostatke kojih smo svjesni. Ali svjesni smo da i protivnik ima svoju kvalitetu.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo igra puno bolje u jesenskom dijelu prvenstva

– To znači da dobro igramo u polju, da su igrači pohvatali mehanizme linija kretanja na kojima inzistiramo, volio bih da još više akcija završavamo udarcem na gol. Imamo nekoliko igrača s jako dobrim udarcem, drago mi je što su Baturina i Vidović u zadnjoj utakmici to prezentirali na najbolji mogući način. Volio bih da te prilike konvertiramo, da lakše vodimo i krenemo u utakmicu. U jesenskom dijelu, kad smo mogli otići na više pogodaka razlike, na kraju smo znali izgubiti utakmicu. Tako da pušemo na hladno što se toga tiče.



Foto: Goran Mehkek / Cropix

Dinamo u drugom dijelu prvenstva ima jači gard

– Spominjao sam u analizi i rekao da je to ključ cijelog raspleta. Sad imamo tri utakmice u gostima i naravno da svaka nosi priču za sebe. Pokazali smo određeni korak naprijed, sigurno da možemo još bolje – zaključio je Jakirović pa nabrojao igrače na koje ne može računati.

Perković ima kartone, odlučit ćemo hoće li Pierre-Gabriel biti u rosteru, napravio je ovaj tjedan nekoliko treninga, doduše ne maksimalnim intenzitetom. Ne želimo ponavljati greške s preranim povratkom igrača.

Predivne vijesti! Omiljeni HNL trener pobijedio je karcinom, uskoro se vraća na klupu

Komentari