Jakirović: Od Hajduka je krenula ekstra pozitivna atmosfera i to se osjeti na svakom koraku

Foto: Mario Beljo/GNK Dinamo

Dinamo je konferenciju za novinare održao na Cvjetnom trgu ispod spomen ploče na zgradi u kojoj je prije 113. godina uspostavljen maksimirski klub.

U svečanijem tonu najavljeno je gostovanje kod Varaždina u dvoboju 32. kola SuperSport HNL-a.

– Sigurno nas čeka jedna zahtjevna utakmica u kojoj će domaćin biti dosta rasterećen, oni igraju za sebe i sigurno će biti opasni. Mi ćemo učiniti sve da odigramo dobru utakmicu i da pokušamo ostvariti svoj cilj, a to su tri boda. Svi znamo koliko nam znače i dat ćemo sve za pobjedu kako bi barem privremeno preskočili Rijeku na ljestvici i napravili još jedan korak prema naslovu prvaka, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

O borbi s Rijekom, koja ima dva boda prednosti, kaže: – Moje mišljenje je da su oni pod pritiskom, može se to iščitati iz svega, jer oni cijelo vrijeme drže vrh i mislim da to u nekom trenutku postane određeni teret. Naravno, i oni gledaju samo sebe, ali sigurno da bi to imalo određeni utjecaj i dat ćemo sve od sebe da ih privremeno prestignemo.



Jakirović je zadovoljna što su svi igrači zdravi i nema problema s kadrom za subotnji dvoboj. A zadovoljna je i igrom svoje momčadi.

– Ne mogu se požaliti. Otkad smo ispali iz Europe sve je nekako krenulo na bolje za nas u domaćim natjecanjima. Posebice nakon ona dva derbija na Poljudu jer sad smo tijekom tjedna u punom trenažnom procesu jer ne igramo svaka tri dana i to se doista osjeti. Igrači su također mentalno i fizički odmorniji pa time i spremniji na utakmice. Od Hajduka je krenula ekstra pozitivna atmosfera i to se osjeti na svakom koraku.

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Nakon Varaždina, slijedi derbi s Rijekom. Odvlači li im to pažnju sa sutrašnje utakmice?

– Ne, trenutno vidimo i mislimo samo na Varaždin. Jako je bitno ostvariti pobjedu u ovoj utakmici, a onda imamo cijeli tjedan da se pripremimo za – kako je vi nazivate – utakmicu sezone. Iako, ja kažem da je ona kao i svaka druga. Iza nje nam slijede još tri utakmice, između ostalog i Osijek, tako da jedna po jedna.

Upitan je i smije li Petar Sučić igrati nogomet s djecom iz kvarta.

– Smije, vidio sam taj video. Tako je i Pero započeo svoj nogometni put tako da u tome vidim samo pozitivne stvari. Neka djeca vide da jedan profesionalac može s njima zaigrati nogomet iza zgrade, mislim da će im to ostati dugo u sjećanju.

Komentari