Jakirović pred susret s Goricom: ‘Svi se protiv nas žele pokazati u najboljem svjetlu’

Foto: Goran Mehkek / Cropix

Nogometaši Dinama subotu u 19 sati gostuju u Velikoj Gorici u 30. kolu SuperSport HNL-a.

Nakon tri uzastopne pobjede, u dva vezana derbija protiv Hajduka na Poljudu u prvenstvu i Kupu, i potom u slavlju u ligaškom ogledu protiv Istre 1961, trenera Sergeja Jakirovića raduje što je njegova momčad nakon dugo vremena imala gotovo tjedan dana razmaka između dviju utakmica.

– To vrijeme iskoristili smo tako da se dobro regeneriramo, zadovoljan sam s načinom na koji smo odradili taktičke treninge sa željom da u nekim detaljima budemo još bolji na terenu. Pripremili smo se kao za svaku utakmicu, analizirali smo suparnika, Gorica nam je ove sezone otkinula pet bodova tako da smo dosta oprezni, ali istodobno i svjesni svoje snage, mogućnosti i dobre forme. Moramo tako nastaviti kako bismo i dalje lovili vodeću Rijeku. Moramo sve napraviti kako bismo osvojili tri boda, rekao je Jakirović.

Dinamo za vodećom Rijekom zaostaje pet bodova, ali odigrao je i utakmicu manje.



– Mi stvarno idemo jednu po jednu, dobro je što smo sad svježi i što nemamo utakmicu svaka tri, četiri dana tako da možemo neke stvari trenirati. Jasno je da je ovo važna utakmica u svakom smislu. U preostalim kolima do kraja sezone igrat ćemo uglavnom prije Rijeke i nastojat ćemo joj svojim pobjedama stvarati pritisak. Ali, bit će i te kako zahtjevno.

Jakirović protiv prijatelja i vjenčanog kuma

Zanimljivo, Goricu je uoči pretprošlog kola u trenerskoj ulozi preuzeo Jakirovićev prijatelj i vjenčani kum, Rajko Vidović. Momčad je povezala tri utakmice bez poraza.

– Dinamu je uvijek bilo zahtjevno u gostima protiv Gorice bez obzira na to s kakvom momčadi zaigrao, svi se protiv nas žele pokazati u najboljem svjetlu, skrenuti pažnju na sebe. Rajko se, naravno, bori za sebe i svoju momčad i sve će napraviti da nam maksimalno oteža posao što je prirodno i normalno. Naravno, na nama je da s punom koncentracijom i fokusom uđemo u utakmicu, da što prije tražimo pogodak kako bismo je odveli u naš smjer.

Moreno Živković je bio na poštedi, dok je izvan pogona Ronaël Pierre-Gabriel.

Komentari