Jakirović: Zabrinjava činjenica da je Hajduk slavio u zadnjih šest gostovanja na Rujevici

Foto: Damir Skomrlj/Cropix

Nogometaši Rijeke u nedjelju dočekuju Hajduk na Rujevici od 18 sati u utakmici 29. kola SuperSport HNL-a. Četvrti Jadranski derbi ove sezone najavio je trener Rijeke Sergej Jakirović.

– Mislim da nema favorita u utakmici, sve je to 50:50. Mi smo u dobrom stanju, dobro igramo. Hajduku je otežavajuća okolnost što nema Livaje i Krovinovića, ali to ne znači da će biti lagano. Igra se Jadranski derbi i netko drugi će dobiti priliku, rekao je Jakirović.

Rijeka je ove sezone tri puta igrala protiv Hajduka, upisali su dva poraza i jednu pobjedu. U zadnjem ogledu slavila je Rijeka, a sada će pred svojim navijačima biti u velikoj prednosti s obzirom da Hajduku nedostaju ključni igrači.

– Hajduk ima različite varijante kako sastaviti momčad za utakmicu. To su pitanja za trenera Leku. Mene više zabrinjava činjenica da je Hajduk slavio u zadnjih šest gostovanja na Rujevici. To je jako zanimljiv podatak. Nadam se da ćemo uspjeti zaustaviti taj niz Hajduka. Meni je bitna samo moja momčad, kako će igrači reagirati. Želimo odigrati dobru utakmicu i pobijediti. Važno je bitno zadržati koncentraciju na terenu, kaže Jakirović.



Rijeka kompletna dočekuje derbi, u momčad se nakon odrađenih žutih kartona vraća Dilaver, stožerni igrač obrane.

Derbi s Hajdukom najavio je i kapetan Nediljko Labrović:

– Homogena smo cjelina, iz svake greške izvlačimo pouke. Prihvatili smo taj pritisak, ako to tako možemo nazvati. Uz zajedništvo samo trebamo tako nastaviti.

Komentari