‘JAKO MI JE TEŠKO’ Čačić nakon poraza: Logično je da trener nosi najveći teret kad rezultati nisu dobri

Foto: Davor Pongracic/CROPIX

Dinamo je u polufinalu SuperSport Kupa na Šubićevcu senzacionalno izgubio od Šibenika 2:1. Momčad Ante Čačića povela je već u 1. minuti golom Josipa Drmića, ali su domaćini okrenuli golom Poza u 72. minuti i Duje Čopa u trećoj minuti sudačke nadoknade, prenosi Index.hr.

“Što reći… Ušli smo jako dobro u utakmicu, imali smo još tri situacije da podebljamo to vodstvo u prvom poluvremenu, ali nismo uspjeli. Domaćini su zasluženo zabili dva gola i to nakon što smo mi imali još jednu dobru šansu. Imali smo energiju, htijenje, ali i dosta problema jer je puno igrača van stroja, a to se naročito odrazilo na realizaciju, koja je kobna.

Neće nas. Ulaze nam eurogolovi u zadnjim minutama, u Puli, u Gorici. Nesretan sam jer smo željeli ići dalje u ovom natjecanju. Čestitam Šibeniku još jednom na pobjedi i želim im sreću”, rekao je Čačić nakon utakmice pa je nastavio:

“Jako mi je teško. Logično je da trener nosi najveći teret kad rezultati nisu dobri, puno manji nego onda kad su dobri. Zaista imamo problema s realizacijom. Stvaramo prilike i šanse, postoji neka igra, ali nismo učinkoviti. U Puli domaćin pređe centar i zabije gol. U Gorici isto. Danas isto. A mi u međuvremenu promašujemo prilike.”



Jeste li zasićeni ovom situacijom?
Žao mi je svlačionice, žao mi je navijača i svih onih koji su uz nas i žao mi je što rezultat usrećuje mnoge koji su činili sve da nas ometaju. Jako nam nedostaju igrači koji su otišli. Moramo igrati bez Ademija, nema Petkovića, Ivanušec je ozlijeđen i sigurno je da imamo problema.

Ostajete li trener?
To je pitanje za ljude iz kluba. Sigurno je da rezultati donose propitivanje, ali to nije pitanje za mene, nego za klupsku vrhušku.

Što je bilo s Drmićem da je tako rano izašao?
Situacija je teška. Drmić je osjetio aduktor i morao je izaći i vidjet ćemo koliko je to ozbiljno. Ponavljam, bila je to utakmica u kojoj smo imali sve, a na kraju je sve otišlo na stranu domaćina.

Jeste li mogli bolje odraditi prijelazni rok, da izbjegnete probleme s ozljedama?
Gledajte, doveli smo Perkovića, željeli smo još neke igrače, ali nismo uspjeli. Jedan je otišao u klub koji je mogao više platiti, drugog nismo mogli realizirati. Ne vidim u tome problem.

Na koga ste mislili kad ste rekli da nekoga usrećuju vaši loši rezultati?
Permanentno se prema Dinamu stvara neka negativa, nema pozitive. Traži se perfekcija, a kad je nema, onda je loše. Puno je više loših konotacija nego onih pozitivnih, a Dinamo je momčad koja je puno napravila za rejting hrvatskog nogometa. A i nisam baš siguran da su nam sve odluke bile sklone.

Pogađaju li vas kritike?
Ja sam uvijek spreman da primim kritiku, onu koja je konstruktivna i normalna. Ima tu dosta razloga za kritike, ali često za njih nema nikad povoda.

Kako komentirate situaciju s Gabrielom Rukavinom, o kojemu se dosta pisalo u posljednje vrijeme?
Imam jako puno igrača i jako puno živih roditelja u momčadi. Novine čitam samo kad pobijedim, a kad gubim, ne čitam, tako da nisam do kraja to ispratio. Dinamo ni sa mnom ni bez mene ne smije biti talac nijednog menadžera i njihovih ispostava. Kad se radi o malom Gabiju, to je krasan momak, koji radi korektno i pošteno i vjerujem da će mu se to vratiti.

Komentari