Jandroković: Stadion moramo graditi nakon ovog svjetskog prvenstva

Facebook

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman posjetili su hotel hrvatske reprezentacije u Dohi poželjevši sreću “Vatrenima” u susretu protiv Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Predsjednik Sabora i ministar vanjskih i europskih poslova održali su kratak sastanak s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, razgovarali su i s izbornikom Zlatkom Dalićem, no s igračima se nisu susreli ne želeći remetiti njihov mir uoči važnog ogleda.

– Razgovarali smo o utakmici, vidjeli smo i izbornika Dalića i s njim smo proveli neko vrijeme. Očekuje nas važna i velika utakmica za Hrvatsku, svi su optimisti. Atmosfera je dobra, svi su jako fokusirani, svjesni vlastite snage i ovoga puta žele otići do kraja, kazao je predsjednik Sabora.

Dodao je i kako ih mentalna snaga na ovom prvenstvu krasi kao nikada do sada.



– Hrvatska je snažna ne samo taktički i igrački, već pokazuje nevjerojatnu mentalnu snagu, spremnost za borbu, veliko srce. I to je nešto što mi svi govore s kojima se susrećem, jako simpatiziraju našu reprezentaciju, kazao je.

Nevjerojatan uspjeh “Vatrenih” koji su na drugom uzastopnom SP-u stigli barem do polufinala otvorio je još jednom i pitanje stadiona.

Moramo graditi stadion, nevjerojatan potencijal mladih igrača

– Stadion moramo graditi nakon ovog svjetskog prvenstva, kao i kompletnu infrastrukturu jer u Hrvatskoj imamo nevjerojatan potencijal mladih igrača, djece koja se bavi nogometom. Ne samo nacionalni stadion, već i po drugim gradovima. Baza je nevjerojatna i talent koji pokazujemo, tako da vjerujem da će biti konsenzusa svih koji odlučuju i financiraju da izgradimo konačno i stadion. Međutim, danas nismo o tome razgovarali, previše je koncentracije na utakmicu, rekao je.

Predsjednik Sabora je naglasio kako će ovo Svjetsko prvenstvo pratiti upravo po mentalnoj snazi naše reprezentacije.

– To zrači iz igrača, iz njihovih izjava iz nastupa izbornika Dalića, svjesnost o vlastitoj snazi, ali i želja da svojom igrom i svime što ovdje rade, pokažu ljubav prema domovini i narodu, da ohrabre sve u domovini da se može biti bolji i najbolji u svijetu.

Odgovorio je i na pitanje mogu li saborski zastupnici učiti nešto od naših reprezentativaca.

 

– Saborski zastupnici mogu učiti od svega što je dobro, a reprezentacija nam svima može biti uzor, ne samo politici, kazao je Jandroković koji je i prije četiri godine bio na polufinalu protiv Engleske.

– Nadam se da će se ponoviti isto, ali da će u finalu ovoga puta biti bolje, poručio je predsjednik Sabora.

Komentari