Još jedan Hrvat odlazi u Španjolsku: Kupljen za manje od očekivanog

Foto: Instagram

Hrvatski reprezentativac i brončani Vatreni iz Katara, Borna Sosa trebao bi prijeći u redove španjolske Seville, momčadi koja je nedavno osvojila Europsku ligu.

Klubu iz Andaluzije hitno je trebao igrača na poziciji desnog beka kako bi zamijenio Marcosa Acunu, koji nakon tri sezone odlazi u engleski Nottingham Forest.

Tako će se Borna Sosa priključiti momčadi Ivana Rakitića.

Kupljen za manje od očekivanog
Prema izvještajima španjolskih medija, Borna Sosa i njegov menadžer postigli su dogovor o svim detaljima, te hrvatski obrambeni igrač napušta njemački Stuttgart, s kojim je imao važeći ugovor još dvije godine.

Prema informacijama koje su procurile, Sevilla je pristala platiti Stuttgartu odštetu u iznosu od sedam milijuna eura, što je značajno niže od prethodnih procjena (na Transfermarktu mu se vrijednost procjenjivala na 12 milijuna eura).

Novi korak
Tako Sosa nakon pet godina napušta Stuttgart, klub u koji je prešao iz zagrebačkog Dinama u zamjeni koja je vrijedila oko šest milijuna eura. Njegov boravak u Stuttgartu ostavio je značajan pečat, ali očigledno je sada došlo vrijeme za novi korak.

Ovo je još jedan u nizu transfera hrvatskih reprezantivaca, nakon što je Dominik Livaković prešao u turski Fenerbahče gdje je dočekan kao zvijezda.

Komentari