Josip Brekalo nakon prvijenca za Hajduk: ‘Ovo mi puno znači, u Zagreb idemo po tri boda’

Foto: Ante Čizmić/Cropix

Igrači Hajduka bili su zadovoljni nakon 4:0 pobjede na Poljudu protiv Slaven Belupa.

Efektni prvi pogodak na susretu postigao je Nikola Kalinić u dodanom vremenu prvog poluvremena, dok je iduća dva Hajduk zabio na samom startu drugog dijela. U 48. minuti za 2:0 je strijelac bio Josip Brekalo, što je bio njegov premijerni pogodak za Splićane, dok je na 3:0 povećao Anthony Kalik u 51. minuti. Konačnih 4:0 postavio je 21-godišnji Filip Čuić u 67. minuti.

Trostruki asistent Emir Sahiti rekao je da je pobjeda zasluženka i da su u utakmicu ušli s posebnim motivom. “Igrali smo dobru utakmicu, postigli četiri pogotka, svi smo dali maksimum. Tri asistencije su mi još dodatna motivacija, nikada nisam u karijeri imao takav učinak. Mučili smo se do pogotka Kalinića, iskusan je igrač, svaka mu čast. Na poluvremenu je trener rekao da moramo biti agresivniji, iskoristiti šanse. Dobio sam žuti karton, to je odluka suca”, rekao je Sahiti.

Foto: Hajduk Digital TV – Screenshot

‘Nismo dopustili protivniku ni polupriliku’

Svoj komentar dao je i Josip Brekalo. “Bila je odlična utakmica, kontrolirali smo je od prve do zadnje minute. Nismo dopustili protivniku ni polupriliku, u fazi ponovnog posjeda smo bili jako agresivni. Zabili smo u najbolje vrijeme i znali smo da moramo samo tako nastaviti. Svaka je pobjeda jako važna i sretan sam što sam mogao pomoći s pogotkom”, rekao je i dodao da je spustio Kaliniću loptu za prvi pogodak, a za drugi je čekao prvo dodavanje.



Hajduk napunio mrežu Slavena, prvijenci Brekala i Čuića: Prekinuta negativna serija

“Međutim, onda je Sahiti napravio drugo dodavanje, odložio meni i ja sam zabio. Ovo je za mene pravi početak, puno mi znači pogodak u novom klubu. Rudeš? Jednom sam igrao u Kranjčevićevoj, protiv Zagreba. Poznajem okruženje, idemo po nova tri boda. Pokazali smo puno dobrih stvari, samo tako trebamo dalje”, rekao je Brekalo nakon prvijenca za Hajduk.

Komentari