Joško Gvardiol propustio trening: Izbornik otkrio zašto nije bilo mladog Vatrenog

Foto: SRDJAN VRANCIC/Cropix

Hrvatska reprezentacija odradila je trening nakon povijesne pobjede protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru u sklopu priprema za polufinale protiv Argentine.

Svi su htjeli saznati recept izbornika Zlatka Dalića pa je tako bio veliki interes medija za naš trening. Moglo se i primijetiti da na treningu nedostaje Joško Gvardiol.

Ne radi se o nikakvoj ozljedi nego ja izbornik Dalić odlučio poštedjeti Gvardiola zbog velikog angažmana u dosadašnjim susretima. Cilj je naravno da energetski bude na najvišoj razini protiv Gauchosa.

Ponovni susret
Hrvatska je već slavila protiv Argentine, a bilo je to u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje je pobijedila 3-0 golovima Rebića, Modrića i Rakitića. Argentina je s 1:0 pobijedila Vatrene u Francuskoj 1998.



“Dišemo jedan za drugog, mi smo momčad, ponašamo se kao obitelj, to je naša najveća moć.” rekao je Josip Juranović na današnjoj press konferenciji.

“Sa svakom odigranom utakmicom Hrvatska je sve sigurnija. Od samog početka svaku smo utakmicu pokazivali sve više i više i igrali protiv sve težih protivnika. Za mene jedan pogodak u posljednjim trenucima donosi veliko samopouzdanje, ali ako pogledate i produžetke gdje smo gubili 1:0, ekipa nije posustajala. Svi smo vjerovali, svi smo govorili da imamo još vremena. To je snaga jedne ekipe, koja ne odustaje i koja ima samopouzdanje koje se ne bazira samo na individualcima. Imamo jednu veliku vjeru u igrače i trenera. Ne znam kako to utječe na druge ekipe, ali sigurno utječe na nas.” zaključio je Petković

 

Komentari