Juniori Dinama plasirali se u 2. kolo Lige prvaka mladih: Evo protiv koga će igrati

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Juniori Dinama plasirali su se u 2. kolo Lige prvaka mladih nakon što su i u Istanbulu bili bolji od turskog Basaksehira. Nakon zagrebačkih 2:1 prije tri tjedna, danas su juniorski prvaci Hrvatske gostovali u uzvratnoj utakmici i slavili u njoj 3:1, uz dva gola Zlatana Koščevića i jedan Tina Miljaka, piše Index.

Dinamo je prednost pred uzvrat stekao golovima Borne Graonića za 1:0 i pobjedničkim golom koji je postigao Vito Čaić, nakon što je Hamza Güreler izjednačio rezultat. Ključni korak prema prolasku dalje u Istanbulu, Dinamovi juniori napravili su u 33. minuti kada je Leo Rimac loptom pronašao Koščevića za povećanje ukupne prednosti.

Početkom nastavka, u 52. minuti, Dinamo je otklonio sve sumnje u prolazak dalje. Ponovno je strijelac bio Kuščević, ovaj put nakon udarca s vrha šesnaesterca. Na 1:2 udarcem glavom nakon ubacivanja iz kuta smanjio je Eray Halidi, da bi konačnih 3:1 iz ove utakmice i ukupnih 5:2 u 89. postavio Tin Miljak.

Dinamo na pobjednika dvoboja Gent – Basel
Dinamu sada slijedi susret protiv boljeg iz dvoboja Genta i Basela. Pred utakmicu koja započinje u 19 sati, švicarska momčad ima prednost iz ogleda u Belgiji (1:0). Prvu utakmicu hrvatski juniorski prvak igrat će protiv sljedećeg suparnika u gostima za dva tjedna, a uzvrat pred svojom publikom 29. studenog.



Pobjednik tog dvoboja ulazi u play-off za osminu finala gdje dočekuje neku od drugoplasiranih sastava iz grupne faze Lige mladih.

Komentari