Kakav zaokret! Mamićev sin spreman na nagodbu, spreman je Dinamu vratiti više od 11 milijuna eura!?

Vlado Kos/Cropix

Mario Mamić, sin Zdravka Mamića, navodno je spreman na nagodbu u suđenju koje je u tijeku u Osijeku u postupku koji se vodi zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Piše tako Jutarnji list koji navodi da se Mario Mamić upustio u pregovore s USKOK-om oko priznavanja krivnje i navodnom povratu 11.4 milijuna eura.

Ranije su se na osječkom Županijskom sudu nagodili nogometni menadžer Arthur Nicky Vuksan i Igor Krota, a čini se da bi sada to mogao biti slučaj i s Mamićem.

Bez reakcije iz Dinama i USKOK-a
Mamićev sin dosad je poricao sve optužbe, a vijest o preokretu, odnosno o njegovu priznanju krivnje, posljednjih se dana proširila u krugovima osoba upućenih u ovaj postupak, navodi Jutarnji list, uz dodatak kako informacije o pregovorima i mogućoj nagodbi zasad nisu dobivene niti iz Dinama, koji je nedavno iznenada postavio imovinskopravni zahtjev prema okrivljenicima, a nakon što je godinama tvrdio kako radnjama za koje USKOK inkriminira Zdravka, Zorana i Marija Mamića klub nije oštećen.



Kako ni iz kluba, odgovor na pitanje sprema li se nagodba nije stigao niti iz USKOK-a kojem je također postavljen upit, kao ni od odvjetnika Marija Mamića Ivana Stanića i Nikole Mandića.

Premda javnost vjerojatno najviše zanima koju bi, ako se informacije o nagodbi pokažu točnima, Mamić jr. kaznu dogovorio, odnosno na koju bi kaznu bio osuđen, pravo pitanje leži u naknadi štete koju bi morao podmiriti Dinamu, koji je svojim iznenadnim imovinskopravnim zahtjevom nedavno stupio na mjesto onoga kome bi Mamić u slučaju presude morao vratiti novac, piše Jutarnji list.

 

Komentari