Kakva drama na Maksimiru: Dinamo pobijedio Osijek, gol odluke postignut u 90. minuti

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nogometaši Dinama pobijedili su na maksimirskom stadionu Osijek 2-1 (1-0) u derbi utakmici 16. kola HNL-a, a gol odluke postignut je u 90. minuti.

Dinamo je poveo u 24. minuti kada je strijelac bio Marko Bulat. Osječani su izjednačili preko 17-godišnjeg Antona Matkovića u 76. minuti, ali još jednom ove sezone Dinamo je Osijek pobijedio u finišu. U 90. minuti strijelac za 2-1 bio je Gabriel Vidović, piše Dnevno.hr.

image
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ranije ove sezone Dinamo je na Opus Areni slavio 3-2 i to golovima Brune Petkovića iz jedanaesteraca u 87. i 99. minuti. Baš se Petković nakon ozljede vratio na terene ove subote te je odigrao cijelu utakmicu.

Povratak Osijeka
Od samog početka dvoboja Dinamo se nametnuo kao momčad koja će diktirati tempo. Nije domaćin žestoko pritisnuo suparnika, ali malo po malo sve je jače stezao obruč oko osječkog šesnaesterca.



Relativno brzo Dinamo je i poveo, a nakon akcije Mišića, Petkovića i Špikića s ruba šesnaesterca je za 1-0 pogodio Bulat. Nakon primljenog pogotka i Osijek je počeo gledati prema suparničkim vratima.

Najčešće su gosti pokušavali visokim loptama pronaći Miereza koji se dva puta našao u solidnim pozicijama, no najbolja prilika Osijeka bila je ona na samom kraju prvog dijela. Bukvić je pobjegao domaćoj obrani, ali je istrčali vratar Zagorac spriječio neugodnosti po Dinamo.

Na početku drugog dijela Osijek je imao vrlo dobru šansu za izjednačenje. Opet je Mierez nadskočio obranu Dinama te je spustio loptu Brleku, ali je njegov udarac vrlo dobro zaustavio vratar Dinama.

U drugom dijelu igralo se posve ravnopravno, a Dinamo je u 69. minuti imao odličnu situaciju za povećanje vodstva i moguće rješavanje derbija. Ljubičić je nadmudrio suparničkog vratara Malenicu, ali je novi gol Dinama uklizavanjem spriječio Bralić.

U 74. minuti je opet pokušao Bulat bez uspjeha, a dvije minute kasnije uslijedio je gol na drugoj strani. Lijepu je loptu u prostor poslao Pušić, a 17-godišnji osječki igrač Matković je zaobišao Zagorca i pogodio za 1-1.

 

Dinamo drži korak
Stisnuo je Dinamo u završnici. Prvo je Ademi gromovito raspalio i pogodio mjesto gdje se spajaju vratnica i greda, a veliko slavlje na Maksimiru je uslijedilo u 90. minuti kada je Vidović postigao pogodak vrijedan tri boda za 2-1.

Dinamo je zadržao korak s Hajdukom i Rijekom. Uz utakmicu manje ima šest bodova manje od Hajduka i četiri manje od Rijeke. Osijek je ostao peti.

Ranije tijekom subote nogometaši Rijeke uspješno su obavili zahtjevno gostovanje kod Varaždina gdje su slavili s 2-0 (1-0). Prvi pogodak za Rijeku postigao je Emmanuel Banda u 13. minuti, dok je početkom drugog poluvremena, u 53. minuti, Luka Škaričić pogodio vlastitu mrežu za konačnih 2-0.

Inače, Rijeka je na ovom gostovanju morala igrati bez dvojice svojih najboljih igrača, hrvatskih reprezentativaca Marka Pjace i Marca Pašalića.

Uz isti broj utakmica Rijeka trenutačno ima dva boda manje od vodećeg Hajduka (31-33). Varaždin je ostao na šestoj poziciji sa 17 bodova.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice 16. kola. Od 15 sati se sastaju Istra 1961 i Hajduk, dok zadnji dvoboj igraju Gorica i Rudeš od 17.10 sati.

U petak je odigrana prva utakmica ovog kola, a Slaven Belupo je upisao ligašku pobjedu nakon mjesec i pol dana čekanja. Pobijedio je u gostima Lokomotivu 3-1 golovima Hoxhe, Mioča i Šakote. Jedini gol za domaćina dao je Šotiček.

Komentari