Kane presretan zbog rekorda: “To je čaroban trenutak”

Facebook

Harry Kane se pogotkom u pobjedi protiv Manchester Cityja upisao u povijest Tottenhama postavši najbolji strijelac kluba s 267 golova, ali i stigao do brojke od 200 golova na ljestvici najboljih strijelaca Premier lige.

Nakon utakmice napadač Spursa izjavio je da je postati Tottenhamov rekorder svih vremena za njega nešto doista posebno.

– Teško je to opisati riječima. To je čaroban trenutak. Toliko se o tome pričalo zadnjih nekoliko tjedana. Posebna je stvar to učiniti pred domaćim navijačima i to u tako velikoj utakmici protiv jedne od najboljih momčadi, rekao je Kane nakon utakmice.

Kane je s 267 golova srušio klupski rekord koji je više od 50 godina držao Jimmy Greaves. Greaves je za londonski klub igrao od 1961. do 1970. godine zabivši 266 pogodaka u 379 nastupa. Kaneu je za rekord trebalo 416 utakmica.



Osim toga, pogodak Cityju bio je i Kaneov 200. u Premier ligi i jedini je uz rekordera Alana Shearera (260 golova) i Waynea Rooneyja (208) koji je probio granicu od 200 golova. No, Kane je ipak srušio jedno Shearerovo postignuće – u 31-godišnjoj povijesti lige napadač Spursa je najbrže stigao do brojke od 200 golova budući da je nekadašnjem napadaču Newcastlea za to trebalo dvije utakmice više.

Kaneov suigrač Heung-Min Son, koji je tijekom zajedničkih sedam godina u Tottenhamu sudjelovao u brojnim Kaneovim pogocima, izjavio je kako je sretan zbog rekorda i nada se da bi mogao srušiti i Shearerov rekord.

– Ovo je za njega velika čast, sretan sam što sam, igrajući s njim gotovo osam sezona, i ja pomogao da ostvari ovaj nevjerojatni rezultat. Nadam se da ću mu i ubuduće moći pomoći, mislim da može srušiti Shearerov rekord, rekao je južnokorejski nogometaš.

Komentari