Karoglan: Miran sam i s velikim guštom i nestrpljenjem čekam da se susretnem s momčadi

Foto: Vojko Bašić / Cropix

Mislav Karoglan potvrđen je kao novi trener Hajduka, a nakon što je Ivanu Leki otkazana suradnja zbog loših rezultata.

Novi/stari trener koji se na klupu Bijelih vratio nakon 10 mjeseci, kada je zbog privatnih razloga otišao s mjesta glavnog trenera, pojavio se na konferenciji za medije na Poljudu.

“Nisam mislio da ću se ponovno naći ovdje, kada smo bili ovdje prošli put, kada smo predstavljali Ivana. Zahvalio bih mu se na dolasku i angažmanu. Zahvljujem mu se za ovo proteklo razdoblje. Ovo je bila jako teška odluka i za mene osobno. To gledam i kao svojevrsni svoj poraz. Mislim da je ovo jedina ispravna odluka”, rekao je predsjednik Lukša Jakobušić.

“Vjerujem da im dosta vas i onih ispred malih ekrana koji bi promijenili i mene sportskog direktora. Najvažniji je kontinuitet procesa, a mi imamo taj kontinuitet. Moramo imati i kontinuitet osvajanja. Ne mislim da je bila pogreška dolazak Ivana Leke. Dobili smo ne samo ime, već legendu, kapetana Hajdukovca. Međutim, kao da od početka se nisu “matchirali” igrači i on ili klub i on. To ne znači da je on loš trener i da je kipa loša. Dapače. Kao da smo u ovom trenutku negdje zapeli, dodaje”, ističući da nije njegova krivica što prošle sezone nisu osvojili prvenstvo.



“Stali smo iza njega jer smo se dogovorili da je ovo ta sezona. Krenuli smo tako u sezonu, osvajanje trofeja održavaju klub velikim. Nismo osvojili Kup. Cilj je bio da igramo Europu, a cilj je i osvojiti naslov prvaka. Ova godina je označena kao “ta godina”, imamo najveći broj članova, ovo bi trebala biti kulminacija svega. Leko je zajedno sa sportskim direktorom i sa mnom bila jaka karika. Nismo uspjeli u Europi i to je za mene bilo jako bolno. To nam je odnijelo puno novca. Nismo ostvarili cilj, ali smo stali za trenera. Smjenili smo trenera ne zbog rezultata, već zato što ne izgledamo dobro”, kaže predsjednik Hajduka.

Dodaje Jakobušić da oni od lige ne zarađuju, već da zarađuju od igre u Europi i transferi.

“Nakon 18, 19 godina neuspjeha, mi mislimo da je ovo ta sezona kada treba osvojiti naslov. Ako se ne osvoji, ništa se neće dogoditi, samo bit će neki drugi ljudi. Život će ići dalje”, kaže.

Dodaje Jakobušić da oni od lige ne zarađuju, već da zarađuju od igre u Europi i transferi.

– Nakon 18, 19 godina neuspjeha, mi mislimo da je ovo ta sezona kada treba osvojiti naslov. Ako se ne osvoji, ništa se neće dogoditi, samo bit će neki drugi ljudi. Život će ići dalje, kaže.

Dodaje Jakobušić da oni od lige ne zarađuju, već da zarađuju od igre u Europi i transferi.

– Nakon 18, 19 godina neuspjeha, mi mislimo da je ovo ta sezona kada treba osvojiti naslov. Ako se ne osvoji, ništa se neće dogoditi, samo bit će neki drugi ljudi. Život će ići dalje, kaže.

Lukša Jakobušić kaže da im je budžet 51 milijun eura.

– Uz dužno poštovanje prema Istri i Gorici, mi smo od njih bolji. Mi smo tu negdje, u petak možemo biti prvi. Ovo nije šok terapija, nismo posegli za nekim zvučnijim imenima, za brendovima, koji bi opravdali mene i Nikoličiusa.

Ističe predsjednik Hajduka da je Mislav Karoglan jedini trener s kojim su razgovarali.

– Trebao nam je netko tko može doći i odmah uskočiti. Svlačionica ga poznaje, znate da je prije bio u dva stožera.

– Mislav nije najbolji trener na svijetu, ali mislimo da je najbolje rješenje za Hajduk, izjavio je Jakobušić predstavljajući novog trenera.

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius rekao je sljedeće:

– Želio bih zahvatliti treneru Leki i stožeru za suradnju ovih 11 mjeseci. Mislav je za mene u ovom trenutku bio jedini kandidat. Ja sam ga promovorio u stručni stožer s drugim trenerima. On može povesti ovu momčadi, jako je stručan i socijalno inteligentan, želim svu sreću i njemu i nama do kraja sezone.

Na novinarsku konstataciju da je doveo osam igrača, a da se niti jedan nije pokazao kao pojačanje, Nikoličius je rekao da to nije istina.

Nakon opširnog izlaganja predsjednika Jakobušića i kratke izjave Nikoličiusa, javnosti se obratio i novi/stari trener.

– Zahvalan sam prvo Bogu, a onda i Upravi što sam trener “najvećeg kluba na svitu”. Danas sam nešto stariji i iskusniji. Miran sam i s velikim guštom i nestrpljenjem čekam da se susretnem s momčadi. Siguran sam i ovaj put da možemo biti jako dobri, rekao je Mislav Karoglan.

Komentari