Klub West Bromwich Albion dao otkaz Slavenu Biliću

slaven bilić/Profimedia

Slaven Bilić više nije trener engleskog premierligaša West Bromwich Albiona, objavio je klub u srijedu na svom internetskom portalu, čime su potvrđena nagađanja da ni sinoćnji bod osvojen kod Manchester Cityja nije bio dovoljan za smirivanje nezadovoljstva vlasnika WBA ostvarenim rezultatima u ovoj sezoni.

“West Bromwich Albion se danas razišao s glavnim trenerom Slavenom Bilićem. Pomoćni treneri Dean Računica i Danilo Butorović te trener prve momčadi Julian Dicks također napuštaju klub. Albion zahvaljuje Slavenu i njegovoj trenerskoj ekipi za njihove napore i ostvarenoj promociji u prošloj sezoni te im želi svako dobro u budućnosti”, stoji u službenom priopćenju momčadi koja se nalazi na predzadnjem mjestu Premier lige sa sedam bodova iz 13 nastupa.

Slaven Bilić je tako postao prvim trenerom u ovoj sezoni Premier lige kojemu je uručen otkaz.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koji je u Engleskoj, osim WBA, dvije godine (2015. – 2017.) vodio i londonski West Ham, preuzeo je klub iz West Bromwicha u lipnju 2019. te izravno izborio plasman iz Championshipa u Premier ligu.



Nažalost, bez zvučnijih pojačanja te uz brojne nesretne okolnosti, kao što su VAR odluke koje su išle na štetu WBA, klub je u povratničkoj sezoni u Premier ligi u 13 utakmica pod Bilićevim vodstvom ostvario jednu pobjedu, uz četiri remija i osam poraza.

Pojedini britanski mediji kao glavnog kandidata za Bilićevog nasljednika navode iskusnog 66-godišnjeg Sama Allardycea koji je u više navrata tijekom karijere spašavao klubove od ispadnja iz Premier lige, a posljednji je angažman imao u Evertonu kojeg je vodio od prosinca 2017. do svibnja 2018.

Komentari