KOLIKO ZARAĐUJU RUKOMETAŠI? Ni približno nisu plaćeni kao nogometaši: Od Hrvata najveće prihode imaju Duvnjak i Cindrić

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Svaki siječanj uhvati nas rukometno ludilo, ali rukometaši igraju i van siječnja za svoje klubove. Nisu ni približno plaćeni kao nogometaši, a zaostaju i za košarkašima iz Eurolige.

Najveću plaću u svijetu u rukometu imaju najpoznatija braća, Karabatić. Francuzi igraju za PSG, a Nikola godišnje dobije 1.8 milijuna eura dok Luka 1.5. Za usporedbu najveću plaću u Euroligi ima Nikola Mirotić u Barceloni koji po godini dobije 5,5 milijuna eura.

Na trećem mjestu je Norvežanin Sagosen s ugovorom od 1.5. Srednji vanjski Kiela u klubu je još 6 mjeseci, a onda se vraća u domovinu gdje će igrati za Kolstad te se nagađa da bi mogao imati i veći ugovor nego što ima ovaj s Kielom.

Duvnjak i Cindrić na listi
Na broju četiri je Danac Hansen koji se ove sezone vratio u Dansku te je od ugovora s 1.5 pao na 1.2 milijuna eura što ga čini četvrtim na listi. Ujedno je njegov prelazak iz Pariza u Aalborg je najveći transfer u povijesti rukometa.



Najbolje plaćeni Hrvati i jedina dvojica kauboja na ovoj listi su Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak. Prvi od Barcelone godišnje dobije 650 tisuća eura, a drugi u Kielu uprihodi 475 tisuća eura po sezoni.

Slovenija na listi ima Zerebeca (Kiel) te Janc (Barcelona). Obojica su bolje plaćeni od našeg dvojca, a od Duvnjaka je bolje plaćen i Srbin Marsenić koji od Berlina dobije 500 tisuća eura. Zanimljivo, do prelaska Hansena iz Pariza u Aalborg prošle godine, Duvnjakov transfer iz HSV-a u Kiel za 1,1. milijun eura bio je najveći u povijesti rukometa, prenosi Dnevno.hr

 

Komentari