Kovačić o situaciji s Livajom: Jako ružno vrijeđanje navijača, nisam mogao vjerovati što se događa

Foto: TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Tjedan dana je do polufinalne utakmice Lige nacija između Hrvatske i Nizozemske u Rotterdamu. S novinarima se družio Mateo Kovačić. 

Na početku se osvrnuo na “slučaj Livaja“.

– Tužno je da pričamo o ovakvoj temi, a igramo jako važnu utakmicu protiv Nizozemske. Tužan sam zbog toga. Situacija je bila ružna, jako ružno vrijeđanje navijača, nisam mogao vjerovati što se događa. Bilo je tu puno djece i dajemo jako loš primjer djeci. Granice ponašanja moraju postojati za sve, i za navijače i za nas igrače, za stožer. Neću previše to komentirati, trebamo se fokusirati na utakmicu.

O sezoni u Chelseaju



– Imam još godinu dana s Chelseajem. Sezona je bila jako loša, sve ide prema tome da ću nakon lijepih pet godina promijeniti sredinu. Ali trenutno sam fokusiran na Ligu nacija.

Što očekivati od Lige nacija?

– Gledamo na to kao na jedan jako težak turnir. Bilo je teško doći uopće na Final Four. Igramo protiv vrhunskih ekipa, tu su tri veleslile – Nizozemska, Italija, Španjolska. Mi idemo optimistični u polufinale, da damo sve od sebe protiv Nizozemske i pokušamo izboriti finale, ali neće biti nimalo lako.

Hrvatska je u petak trebala otići na audijenciju kod pape Franje, no zbog iznenadne operacije Svetog Oca to neće biti moguće.

– Plan je bio jako lijep, da odemo kod Pape, pomolimo se, da ga posjetimo, sve je trebalo biti lijepo, ali desilo se to što se desilo i mi mu želimo da se što prije oporavi.

O protivniku u polufinalu Lige nacija Nizozemskoj

– Jako dobra reprezentacija, s puno mladih igrača. Za Nizozemce znamo da su talentirani, imaju vrhunsku ekipu. Neće biti nimalo lako, očekuje nas teška borba, ali bilo je već teških utakmica i pokazali smo da znamo biti dobri. Imaju vrhunske igrače otraga, vezni red odličan, pogotovo s De Jongom, talentirani su i vrhunska su ekipa, ali siguran sam da i oni brinu o nama.

O Cityju i potencijalnom odlasku u redove Građana

– Vidim City kao vrhunsku ekipu koja je zasluženo u finalu Lige prvaka. Za drugo ne znam što će se desiti, imam još godinu dana u Chelseajau, gdje mi je fenomenalno, vidjet ćemo.

O odlasku igrača u Saudijsku Arabiju

– Što se mene tiče, mislim da još nisam u godinama za to. Saudijska liga se pojačava, a svima koji tamo odlaze želim puno sreće.

Kovačić je komentirao današnje predstavljanje plana novog stadiona u Kranjčevićevoj.

– Lijepe su to vijesti, to bi bilo fenomenalno, ali dok se to ne dogodi, neću se previše veseliti.

O subotnjem finalu Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera

– Bit će to vrhunska utakmica, jedva čekamo svi skupa gledati, da bodrimo našeg Broza. Siguran sam da ćemo uživati u velikom spektaklu.

Komentari