Kraj ‘ljubavi’ između Vettela i Ferrarija: Suradnju prekidaju na kraju ove godine

Twitter

Četverostruki svjetski prvak u Formuli 1, Sebastian Vettel i Ferrari potvrdili su da prekidaju suradnju po završetku godine.

“Moja suradnja s Ferrarijem završit će na kraju 2020. Kako bi se postigli najbolji mogući rezultat u ovom sportu, ključno je da svi uključeni funkcioniraju u savršenoj harmoniji”, rekao je Nijemac.

“Momčad i ja shvatili smo da više nema zajedničkog interesa za nastavkom suradnje nakon ove sezone. Financijska pitanja nisu igrala ulogu u donošenju ove zajedničke odluke. To nije način na koji ja razmišljam pri donošenju nekih odluka i nikad neće biti”, dodao je.

“Ovo je odluka koju smo zajedno donijeli, a za koju obje strane smatraju da je najbolja. Do odluke nije bilo lako doći s obzirom na to da je Sebastijan vrijedan i kao vozač i kao osoba. Nije postojao nikakav konkretan razlog koji je doveo do ove odluke, osim zajedničkog i prijateljskog uvjerenja da je došlo vrijeme da krenemo zasebnim putevima kako bismo postigli svoje ciljeve”, poručio je Mattia Binotto, šef Ferrarijeve momčadi.



Vettel u Ferrari je došao prije šest godina, kao četverostruki svjetski prvak (2010. – 2013.), a sve je naslove osvojio za upravljačem Red Bulla. U Ferrariju je dva puta završavao kao drugi u ukupnom poretku (2017. i 2018.), jednom treći (2015.), jednom četvrti (2016.), a prošlu je godinu završio na petom mjestu. U karijeri je odvozio ukupno 240 utrka, a kao vozač Ferrarija bio je 54 puta na postolju.

“Financijski razlozi nisu doveli do ove zajedničke odluke. To nije način na koji razmišljam kod donošenja nekih odluka i nikada neće ni biti”, pojasnio je Vettel.

Zahvalio se cijeloj obitelji Ferrari i svima onima koji su ga godinama podržavali.

Komentari