Krovna kuća europskog nogometa najavila da će u njenim klupskim natjecanjima moći će igrati samo cijepljeni igrači

B/R Football / Twitter

Krovna kuća europskog nogometa (UEFA) najavila je da će u njenim klupskim natjecanjima uskoro moći igrati samo nogometaši koji su cijepljeni protiv koronavirusa.

Brojni ugledni mediji iz Europe pišu da je iz Nyona počeo proces obavještavanja klubova da će se samo u doigravanju mečeva Europske lige i UEFA-ine Konferencijske lige moći koristiti PCR testovi i medicinska izuzeća, a da će od osmine finala svi igrači morati biti cijepljeni.

Brojni igrači će, s tim u vezi, od ožujka 2022. godine morati birati između cijepljenja i nastupa za svoj klub i zabrane putovanja i igranja, što će ih vjerojatno ostaviti i bez plaće koju zarađuju.

Jasno, očekuje se i reakcija klubova na ovaj UEFA-in uvjet jer će biti zanimljivo vidjeti, nema sumnje, brojno protivljenje protiv uvjetovanja na cijepljenje.



Podsjećamo, u svijetu sporta najpoznatiji uvjet u kontekstu cijepljenja za igranje vidjeli smo na Australian Openu gdje je država Australija dopustila ulazak samo tenisačima koji su dva puta cijepljeni protiv koronavirusa, a slično je i u NBA ligi gdje pojedine savezne države ne dopuštaju igranje igračima koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa.

Komentari