Kustić: Dali smo podršku izborniku i vjerujemo da on i momčad mogu osigurati Europsko prvenstvo

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Hrvatski nogometni savez organizirao je 3. Sabor hrvatskog nogometa koji je u Vodicama okupio vodeće ljude krovne organizacije hrvatskog nogometa, predstavnike klubova prva tri stupnja natjecanja u muškom nogometu te predstavnike najvišeg stupnja natjecanja u futsalu i ženskom nogometu, kao i predstavnike županijskih saveza.

Sabor je organiziran s ciljem konstruktivnih razgovara i rasprava o ključnim temama hrvatskog nogometa: nacrtu strategije Hrvatskog nogometnog saveza, Pravilnicima o statusu igrača i registracijama i o radu s posrednicima u nogometu, sustavu stalnih natjecanja i prevenciji i sigurnosti na nogometnim stadionima.

– Drago mi je što ste prepoznali našu inicijativu i odazvali se trećem po redu Saboru hrvatskog nogometa, koji je organiziran kako bismo razgovarali o ključnim temama hrvatskog nogometa. Zahvaljujem se mojim suradnicima koji su se potrudili na kvalitetan način prezentirati aktualnosti u radu Saveza i na najbolji mogući način vam približiti tematiku. Jasno je da još ima puno tema o kojima bismo mogli raspravljati. Svi mi, uostalom, imamo isti cilj, želimo unaprijediti hrvatski nogomet i učiniti ga još boljim i kvalitetnijim.

To možemo samo zajedničkim snagama i ovo je sigurno put kojim želimo ići. Ono što me posebno raduje jest činjenica da ste se nakon svake od prezentacija aktivno uključili u konstruktivnu raspravu, što i jest bio cilj ovog Sabora. Izuzetno nam je važno čuti vaše mišljenje, željeli smo na ovaj način dobiti povratnu informaciju da bismo u budućnosti lakše donosili neke važne odluke za dobrobit hrvatskog nogometa. Drago mi je da ste prepoznali našu inicijativu i da ste se aktivno uključili u rad Sabora. Vjerujem da će razdoblje između održavanja Sabora hrvatskog nogometa biti sve kraće i već sad se radujem novom susretu u ovakvom sazivu, istaknuo je u pozdravnom govoru predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.



Kasnije je, u razgovoru za medije, potvrdio i podršku za izbornika Zlatka Dalića.

– Dali smo mu podršku. Vjerujemo da izbornik i igrači mogu osigurati Europsko prvenstvo. Nisu u mjesec dana zaboravili igrati ili izbornik kako se trenira. Izbornik je rekao da nikad nije bio motiviraniji, dobio je našu jednoglasnu podršku. Svi zajedno moramo napraviti da to skupa i realiziramo, dodao je Kustić.

Komentari