Kustić: Ponos je biti predsjednik Saveza u najuspješnijim godinama hrvatskog nogometa

Foto: Damir Krajac/CROPIX

U Zagrebu je održana redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza pod predsjedanjem predsjednika HNS-a Marijana Kustića.

U uvodu je prikazan film o uspjesima hrvatskog nogometa u godini na izmaku nakon čega se zastupnicima obratio predsjednik Kustić.

– Htjeli smo ovako kroz film prikazati koje smo sve rezultate ostvarili. Hvala svima koji ovdje sjedite, svim vašim suradnicima, jer ovo je zajednički uspjeh cijele naše nogometne obitelji. Zahvalio bih našim prijateljima iz Fife i Uefe koji su biranim riječima govorili o hrvatskom nogometu te ih molim da naše pozdrave prenesu predsjednicima Čeferinu i Infantinu s kojima odlično surađujemo, prenosi HNS Kustićeve riječi.

– Što reći o našim rezultatima? Čak 13 od 15 plasmana na velika natjecanja dovoljno govori. To su ključni uspjesi za naš nogomet. Zahvaljujem i našoj Vladi i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na podršci koju daju nogometu i posebno projektu kampa HNS-a. Hvala našem izborniku Daliću i stožeru, jasno i igračima koji su najzaslužniji za takav uspjeh, ali i svim ljudima iz sjene koji se ne vide, a rade jako puno – svi ste naš ponos.



– Vidjeli ste ždrijeb za Euro 2024, kažu skupina smrti, što ona jest, ali vidim to kao veliki izazov jer mislim da smo najbolji kad je najteže, i kad su protivnici najbolji. Vjerujem u izbornika i naše igrače, kad smo zdravi i pravi, onda možemo napraviti dobar rezultat. Mi ćemo sa strane Saveza učiniti sve da reprezentacija ima maksimalnu podršku.

– Zahvaljujem Ivi Olivari, Ivici Oliću i Tomislavu Pacaku koji su brzo pronašli odlično rješenje za kamp reprezentacije. Nismo sjedili i čekali plasman, mi smo davno krenuli u to, ali time nismo opterećivali izbornika i stožer. Ne prepuštamo ništa slučaju i zato smo mogli tako brzo zaključiti priču s kampom.

– Zahvaljujem i svima koji su radili na Saboru hrvatskog nogometa jer je to odličan forum za razgovor o svemu što treba činiti u hrvatskom nogometu. To ćemo raditi i u budućnosti, nadam se još češće.

– Rekao sam da nam je strateški cilj izgradnja nogometnog kampa, pri čemu zahvaljujem svim članovima Izvršnog odbora na potpori, kao i najbližim suradnicima. Drago mi je da smo krenuli konkretno u tu priču, potpisali ugovor s Vladom o zemljištu. Nedavno smo odabrali idejno rješenje i krećemo sada u izradu glavnog projekta, a potom po građevinsku dozvolu. Rekao sam da se nećemo hvaliti kamenom temeljcem, već konkretnim koracima te sada to možete vidjeti, poručio je predsjednik Kustić dok su se na ekranu prikazivale ilustracije idejnog rješenja.

– Vi ste najviše tijelo HNS-a, i smatram ispravnim da vi to ovdje danas prvi vidite. Bit će to dom hrvatskog nogometa, s upravnom zgradom Saveza gdje bismo svi bili na jednom mjestu, ali gradit će se i odgovarajući stadion te četiri nogometna terena.

– Iskoristit ću priliku i zahvaliti na podršci premijeru, gospodinu Andreju Plenkoviću, i cijeloj Vladi, uključujući Ministarstvo turizma i sporta, kao i gradonačelniku Velike Gorice, gospodinu Krešimiru Ačkaru, i idemo sada dalje, sve do izgradnje. Zahvalio bih Izvršnom odboru, i svojim najbližim suradnicama, Tomislavu Svetini, Vladimiru Iveti, Nevenu Šprajceru, Stipi Pletikosi, Ružici Bajrić, i svima drugima. Ništa na ovom videu nije uspjeh jednog pojedinca već cijele nogometne obitelji te sam ponosan biti predsjednik Saveza u najuspješnijim godinama našeg nogometa, rekao je Marijan Kustić. 

Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali Fifin direktor za europske nacionalne saveze Elkan Mammadov, savjetnik za nacionalne saveze u Uefi Jozef Kliment, predstavnik Fife Lorenzo Cavallari, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija, kao i počasni predsjednici HNS-a Branko Mikša i Mladen Vedriš.

Komentari