LEGENDARNI HRVAT OTVORENO BRANI SRBINA: ‘Đoković je tom zapadu kamenčić u cipeli’

flickr

Novak Đoković je u razgovoru za BBC približio svoj pogled na cijepljenje protiv koronavirusa, zbog čega je pod velikim upitnikom igranje na preostala tri Grand Slam turnira do kraja sezone. Podsjetimo, Đoković je već propustio Australian Open, o čemu je također govorio za BBC vraćajući se na australsku priču u kojoj je bio deportiran iz zemlje. Ovisno o pravilima za vrijeme igranja ta tri turnira, tek treba vidjeti hoće li prvi tenisač svijeta moći biti u akciji na zemlji Roland Garrosa i travi Wimbledona u kasno proljeće i ljeto, a zatim i na tvrdoj podlozi US Opena na ljetnoj sjevernoameričkoj turneji.

Đoković je svojim stavom koji očito ne kani promijeniti stavio nastavak sezone na najvećim turnirima pod znak pitanja, a među onima koji su se osvrnuli na njegovu priču za BBC, legendarni hrvatski tenisač i trener Nikola Pilić žali zbog toga što stvari stoje tako. Gostujući u emisiji ‘Kec na jedanaest’ na K1 Televiziji u Srbiji, Pilić je kazao da bi volio kada bi bilo drugačije s tenisačem kojeg zna još otkad je bio dječak. Đoković je svojedobno bio u akademiji poznatog hrvatskog trenera u Muenchenu, a dobri odnosi su ostali.

‘Novak ima pravo na svoj stav. Meni je jako žao što Novak, koji ima tako sjajnu karijeru, dolazi u situaciju da ne igra na Roland Garrosu i Wimbledonu, da ne podigne opet te pokale i da izgubi prvi poziciju na ATP ljestvici’, veli Pilić.

‘Zapad jedva čeka da ne zaigra’
‘Ako je njegov stav o cijepljenju tako čvrst i ako mu je važnije da se ne cijepi i propusti Grand Slamove do kraja godine, onda on na to ima pravo. On je najveći igrač svih vremena, ali tisak na zapadu jedva će dočekati da ne zaigra na najvećim turnirima u nastavku sezone’, nastavio je Pilić.



‘Imam veliko iskustvo u sportu i jako dobro poznajem zapad i njihove medije. Novak im je kamenčić u cipeli, nikada mu nisu dali podršku kakvu su imali Federer i Nadal’, smatra hrvatski teniski velikan.

Vjeruje u Đokovićev povratak
Pilić vjeruje da se Đoković može vratiti na najvišoj razini tijekom iduće sezone, ako se u ovoj dogodi propuštanje najvećih turnira. Tada će sadašnjem svjetskom broju jedan biti 35 godina, no legendarni Hrvat smatra da to ne znači previše.

‘Novak ima nevjerojatan teniski moral i strašan psihički potencijal, on će bez sumnje i sljedeće godine biti Novak Đoković. Ima specifičan karakter, poseban duh i nevjerojatnu karizmu, na njega ne može nitko utjecati’, smatra Pilić.

Đoković zahvalio na pruženoj šansi
Nakon razgovora za BBC iz kojeg je do sada izašlo nekoliko zanimljivih dijelova, putem društvenih mreža oglasio se i sam Đoković. Prvi tenisač svijeta zahvalio je na pruženoj prilici da kaže svoju stranu priče i ispravi ono za što smatra da možda nije bilo ispravno izrečeno o njemu, a najavio je i izlazak cijelog razgovora večeras u 21:30 sati po našem vremenu. Tu je bila i zahvala navijačima koji su bili uz njega tijekom proteklih tjedana, ostajući strpljivi u čekanju na njegov pogled na situaciju u kojoj se našao.

Komentari