Legendarni Ivano Balić prokomentirao rukometnu reprezentaciju: ‘I dalje smo u svjetskom vrhu’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Legendarni hrvatski rukometaš Ivano Balić vratio se u matični klub RK Split.

Na povratak se odlučio kako bi pomogao klubu u stručnom segmentu gdje, kako kaže, “ima jako puno prostora za napredak”.

U posljednje vrijeme sve se glasnije priča kako je Balić blizu angažmana u Japanu, no on tvrdi kako to neće utjecati na njegov posao u Splitu:

“U Split se nisam vratio da odem, bilo kakav drugi angažman neće ugroziti dogovor s klubom koji ide u smjeru strateškog pozicioniranja i ulaganja u klub. Radi se o dugoročnoj politici koja zahtjeva strpljenje i pozitivan stav”.



Foto: Ante Cizmic/Cropix

Osvrnuo se na hrvatsku rukometnu reprezentaciju

Osvrnuo se i na hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurddsona izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu:

“Hrvatski rukomet je i dalje u svjetskom vrhu bez obzira na ishod u Parizu, spadamo u red nacija koje s pravom pucaju na vrh. Bit ću veliki navijač, nadam se da će se momci vratiti s medaljom, želim im da dožive uspjeh iz 1996. i 2004”.

Tvrdi kako se treba još više raditi u klubovima, kako bi hrvatski rukomet bio još uspješniji:

“Svi trebamo raditi i ulagati kako bi klupski rukomet u Hrvatskoj značajno napredovao čime će se podići kvaliteta lige i naši klubovi postati konkurentniji u Europi. Ne treba izmišljati toplu vodu, osim u klubove u Zagrebu i okolici, potrebna su ulaganje u dokazane rukometne bazene u Istri, Primorju, Slavoniji, Dalmaciji te Hercegovini od kuda dolazi veliki broj reprezentativaca”, rekao je.

Veliko priznanje za Ivana Balića: Primljen je u rukometnu Kuću slavnih

Komentari