‘SKANDALOZNO, SRNA POMIČE GRANICE’ Pojedini mediji u Sarajevu okomili se na legendu hrvatske reprezentacije, pogledajte što im je zasmetalo

Foto: VEDRAN PETEH/CROPIX

Za vrijeme gostovanja na Areni u emisiji Marija Stanića Darijo Srna je svojom izjavom šokirao javnost u BiH.

Govoreći o počecima karijere te nogometnom i životnom sazrijevanju, otkrio je da je za kadete Neretve u rodnom Metkoviću nastupao pod lažnim imenom, odnosno da je klub radio malverzacije kako bi mogao igrati za tu kategoriju.

“Tamo šta naučiš, u tom dijelu Hrvatske gdje sam ja odrastao: Gabela, Čapljina, Metković… takav fakultet ne možeš završiti nigdje. Ni u Londonu, ni u New Yorku, nigdje” rekao je i bilo dovoljno da zapali vatru.

“Skandalozno! Darijo Srna ‘pomiče granice’ – Ako njega pitate Čapljina i Gabela su u Hrvatskoj!” te dodaje: “Darijo Srna legenda je hrvatske nogometne reprezentacije. Otac mu je Bošnjak, a majka Hrvatica, te ima bosanskohercegovačke korijene. Ipak, baš i ne poznaje zemljopis dviju država iz kojih potječe”  napisali su iz SportSport.ba



Napali su i Stanića
Zatim su napisali: “Nakon toga uslijedio je sramotan istup. Naime, dva hercegovačka mjesta, Čapljinu i Gabelu, svrstao je u Hrvatsku i tako ‘pomaknuo granice’. Zanimljivo za jednog svjetskog čovjeka da ne poznaje zemljopis, niti mjesta gdje je rođen i odrastao.”

Veliki dio medija je poprilično ljut i na samog voditelja emisije, Marija Stanića. Bivši hrvatski reprezentativac rođen je u Sarajevu te su mediji ljuti zašto ga nije ispravio:

“Drugi mediji u BiH čude se i voditelju i autoru emisije Mariju Staniću. Točnije, kako on, kao osoba rođena i odrasla u BiH, u kojoj je proveo prvih 20 godina, nije prekinuo ili ispravio Srnu kada je gradove u BiH nazvao dijelom Hrvatske. “Upravo suprotno, nakon Srnine skandalozne izjave je kimao glavom i dodao: ‘Životna škola’”.

 

 

Komentari