Legendarni nogometaš postao propovjednik: “Bog mi se javio”

Izvor: Twitter

Legendarni nigerijski nogometaš, Taribo West je tijekom svoje nogometne karijere igrao za brojne klubove, a nakon karijere odlučio je svoj život posvetiti širenju riječi Božje kao vjerski propovjednik.

Tijekom nogometne karijere, West je igrao za Obanta United, Sharks, Enugu Rangers, Julius Berger, Auxerre, Inter Milano, AC Milan, Derby County, Kaiserslautern, Partizan Al-Arabi, Plymouth Argyle i Paykan, a zatim se povukao 2007. godine.

Nakon toga, 2014. godine, osnovao je crkvu pod nazivom “Shelter in the Storm Miracle Ministries of All Nation”.

“Koristio sam svoju crkvu dok sam bio u Milanu kako bih mogao pomoći beskućnicima i nigerijskim ženama koje su dovedene u Italiju da budu prostitutke. Dao sam im smještaj, našao sam im poslove i pomogao im da dobiju dokumente”, rekao je 48-godišnji West i dodao:



“Svi su kršćani pozvani u našu crkvu SSMMAN, mi ne diskriminiramo. Mnogi katolici dolaze ovamo i mole se s nama”, dodao je West.

Zanimljivija je priča vezana uz Nigerijca koji je 1997. godine otputovao u Sevillu kako bi potpisao za Real Betis, no to se ipak nije dogodilo. Potom je otišao u Milan kako bi potpisao za Inter, gdje se navodno razbolio zbog stresa proživljenog u Sevilli.

“Bog mi se obratio i rekao mi da želi da budem njegov pastir”, rekao je West nakon što se oporavio od bolesti.

Komentari