Legendarni Vatreni predstavio knjigu u rodnom Metkoviću, sav prihod daje djeci Ukrajine

Foto: VEDRAN PETEH/CROPIX

Nogometna euforija koju su nam za ovaj Božić darovali naši nogometni reprezentativci ne staje.

Darijo Srna, legendarni kapetan hrvatske reprezentacije, u rodnom je gradu predstavio knjigu “Zašto te zovu Srna?”. Oduševljenim građanima kazao je da Metković za njega ima posebno mjesto u srcu, a ondje je napravio i svoje prve nogometne korake.

“Na ovome terenu i terenu Iza Vage su započeli moji prvi nogometni koraci, skupa s mojim ocem i s puno trenera koje sam imao u Metkoviću”, poručuje Srna.

Oni koji su ostavili trag u Darijevu životu likovi su njegove prve knjige, nastale u suradnji s autoricom Milanom Vlaović. Dvoje sugrađana zajedno su na 262 stranice ovjekovječili sve ono što mu je važno. A u prepunoj dvorani Gradskog kulturnog središta, na promociji Srnine knjige, tražio se stolac više. Na predstavljanju knjige bio je i proslavljeni hrvatski nogometaš i nekadašnji izbornik Vatrenih Igor Štimac.



“Ja bih rekao da je ovo ona prava promocija Darijeve knjige jer ovdje nam je sve počelo, ovdje je sve rođeno, ovdje je sve raslo, sazrijevalo…”, kazao je Štimac za HRT.

Navijačkim ovacijama i gromoglasnim pljeskom svi prisutni pozdravljali su svojeg nogometnog miljenika. Na potpis nije bio problem malo više pričekati, a sav prihod od prodaje ove knjige Srna će dati u lijepe svrhe. Bivši nogometaš novac će, naime, darovati djeci Ukrajine, zemlje koja mu je, voli reći, pri srcu kao i rodna Hrvatska.

 

Komentari