Leko: Koliko god da Dinamo dominira zadnjih 20 godina, jednog momenta će doći tome kraj

Foto: CROPIX / ANTE CIZMIC

Trener Hajduka Ivan Leko najavio je derbi protiv Dinama koji se igra u petak od 20 sati u sklopu 1. kola SuperSport HNL-a na Maksimiru.

Na početku je uputio sućut obiteljima poginulih u oluji u Zagrebu.

– Mi se bavimo samo nogometom, a ljudi gube živote, puno je stradalih, ogromne štete, nije bitno izgubiti ili dobiti utakmicu, važan je život, sućut obitelji koji su u velikim problemima i da će se rekuperati što prije. Molimo se da se takve stvari što manje događaju, rekao je Leko.

Okrenuo se potom na početak prvenstva.



– Veselimo se prvenstvu, trenirali smo i spremali smo se. Odigrali smo taj Superkup prije kojeg nismo znali gdje smo i što smo. Puno smo toga naučili, mislim da smo bili ‘al pari’, ali na kraju smo izgubili. Trebamo biti još bolji ako želimo pobijediti na Maksimiru. Dosta se može izvući iz te utakmice, dodao je Leko.

Bez promjena, protivnici se dobro poznaju

Nema promjena u momčadi u odnosu na onu koja je igrala u Superkupu.

– Vidjeli smo da se može. Koliko god da Dinamo dominira zadnjih 20 godina, jednog momenta će doći tome kraj. Prvo je to da moraš na terenu biti dobar, konkurirati, ali na kraju krajeva smo izgubili. Moramo puno raditi da bismo bili bolji i slavili protiv te momčadi, rekao je Leko.

– Svaka ekipa ima svoje vrline i mane. Tako će biti i sutra. Mi se poznajemo, igrači se poznaju. Nema tu prevelikih tajni, stvar je par detalja.

Komentirao je svoje isključenje u Superkupu i suca utakmice u petak Igora Pajača.

– Mogu reći da sam tužan što se ovaj tjedan gubi energija na to, a ne igrače i nogomet. Tu priču više od mene nećete vidjeti, koliko god ja tu bio. Igrači moraju biti najvažniji, da pričamo o Petkoviću, Livaji, Krovinoviću i Pukštasu, a ne suđenju. Ja ću napraviti sve od sebe da više nemamo ovakav tjedan. Vjerujem da će Pajač dobro odsuditi, uvijek treba imati i malo sreće da to ispadne dobro. S moje strane apsolutna vjera da će biti dobar, objašnjava Leko.

Komentari