Leko: Livaju se ne može zamijeniti, isto kao što Real nema zamjenu za Benzemu

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Rijeka i Hajduk sutra će od 18 sati na Rujevici kompletirati 29. kolo SuperSport HNL-a. Splićani nakon plasmana u finale Kupa stižu u goste kod Rijeke, a susret je najavio trener Ivan Leko.

O velikom nizu od 6 pobjeda na Rujevici:

– Nezgodno je to reći. Mi ovu godinu dobivamo tamo gdje gubimo godinama. Sada malo ozbiljnije, ovo je jedna od težih utakmica, Rijeka je najbolja momčad u 2023. godini, mladi su poletni i s dobrim trenerom. Mi dolazimo oslabljeni i moramo pokazati da smo grupa od 17,18 igrača i početi pobjeđivati kao grupa.

Zbog kartona nema Livaje i Krovinovića, dvojice ključnih igrača Splićana:



– Livaju se ne može zamijeniti, isto kao što Real nema zamjenu za Benzemu ili Bayern za Lewandowskog, niti City za Haalanda. On je nama najbolji u svemu, ključan, lider i nećemo ga pokušati zamijeniti, pokušat ćemo igrati nešto drugo i do pobjede doći na drugi način.

O Matiji Friganu, odličnom mladom napadaču Rijeke, koji igra odlično u zadnje vrijeme:

– Frigan? Dobar je, kada se gleda statistika, on je drugi napadač u 2023. baš dobar igrač i pred njim je dobra karijera, ali nije Rijeka samo Frigan, oni su organizirani i znaju igrati obranu i napad. Imaju odličan miks mladosti i iskustva.

Odbio je Leko odgovoriti na prozivke Zorana Zekića, trenera Belupa nakon polufinala Kupa:

– Neću odgovoriti Zekiću, jasno je rekao Leko.

Prvih 11 još nije poznato, na pitanje novinara nije dao jasan odgovor, ali je naslutio da bi Nikola Kalinić trebao krenuti od prve minute.

– To nisam nikad rekao, pa neću ni sada. Ja bi vama rekao privatno, ali zašto bi pomogli protivniku, imamo mi dvije, tri jasne opcije. Neće tu biti prevelikih iznenađenja.

Vušković i Pukštas te Brajković priključuju se juniorima za završnicu Lige nacija u Nyonu, potvrdio je to Leko.

Cilj je na najbolji mogući način završiti ovu sezonu:

– Što više pobjeda i imamo više šanse za nešto osvojiti, dobiti bolji ugovor, transfer, svi mi imamo svoje privatne ambicije. Svatko treba naći svoju motivaciju i to ubaciti u grupnu. Nitko te neće pitati kako si počeo sezonu, već kako si je završio.

Preporod Rijeke?

– Pa ključni je novi trener, koji je došao s 10 igrača i s vjerom da radi po svome, svi vjeruju u jedno te isto. Došli su i rade kao psi. Poljubi te onda i rezultat jer si naporno radio. Kada se gledaju brojevi, Rijeka je najbolja ove sezone i da imamo Livaju i Krovinovića, oni su uzeli više bodova od nas, ali bez obzira na to to ne znači da će nas oni dobiti sutra.

Komentari