Leko: Očigledno igramo naivno; Čačić: Držim da prvenstvo još nije gotovo

Foto: Cropix

Dinamo je u derbiju 23. kola SuperSport HNL-a s visokih 4:0 pobijedio Hajduk, a trener Splićana Ivan Leko priznao je da kad je došao u Split nije očekivao ovakav razvoj događaja.

– Maksimalno zaslužena pobjeda Dinama, da nisu zabili na početku zabili bi kasnije. Nama je bolno, imamo puno problema, nismo ni blizu onoga gdje bi trebali biti. Trudimo se, ali to jako loše izgleda, težak dan za sve nas koji volimo Hajduk, rekao je Leko.

Igrači Hajduka nisu bili agresivni.

– Očigledno igramo naivno, igramo neki mekani presing, da smo parkirali autobus u šesnaestearc manje loše bi to izgledalo. S kvalitetom koju ima naš suparnik oni su nas lagano kaznili. No sigurno nije bio plan da moji igrači stoje tako daleko.



Je li bila dobra doluka da zaigra Livaja?

– On je uvijek ispravna odluka, on puno znači ovoj ekipi, imao je problema s virozom, ali po govoru tijela bilo je jasno da on želi igrati deri, to je bila najmanje loša odluka.

Mladi Luka Vušković imao je težak debi.

– Nadali smo se da će biti bolja utakmica, igrati za Hajduk je san svih klinaca u Dalmaciji, ali nažalost neće ga se sjećati po dobrome.

Je li očekivao ovakav razvoj događaja po povratku u Hajduk?

– Došao sam u situaciju koja je bila dobra, a sad se događa puno teških stvari, patimo svi, ali nema predaje, kad je teško glavu gore. Čovjek izgubi kad se preda, mi se nećemo predati i sigurno ćete uskoro gledati bolji Hajduk.

Je li borba za naslov gotova?

– Ne bavimo se matematikom, imamo tri poraza u šest utakmica i to je naš prioritet, imamo naših problema i idemo utakmicu po utakmicu, zakljućio je trener Hajduka.

Nogometaši Dinama pregazili su Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju s velikih 4:0, a zadovoljan predstavom svojih igrača bio je trener Modrih Ante Čačić, koji je i dalje neporažen u utakmicama s Hajdukom.

Od prve minute su dominirali domaći igrači, a dva brza gola ‘ubila’ su Bijele:

– Ja sam rekao odmah prije utakmice da me zanima predstava Dinama i na koji način ćemo se ponašati svih 90 minuta. Nastojali smo doći do dominacije, rano smo došli do dva gola i to je usmjerilo igru i smanjilo elan kod gostujuće ekipe. To ne umanjuje predstavu mojih igrača koji su svih 90 minuta dobro igrali i bili angažirani. Prvo poluvrijeme Hajduk nam nije ušao u 16 metara, a drugo su tek pred kraj imali dva udaraca. Sve u svemu, dobra predstava. Ova tri boda su jako važna jer je s ovom pobjedom najbliži pratioci ima osjetan zaostatak.

Čačić oprezan unatoč velikoj prednosti na tablici:

– Držim da prvenstvo još nije gotovo, mi ćemo do kraja svaku utakmicu igrati ozbiljno, 39 bodova je još u igri, ostaje mi samo čestitatI mojoj ekipi na odličnoj igri. Imamo za tri dana Kup s Lokomotivom, pa Osijek u nedjelju. Nema previše vremena za slavlje.

Odlični su bili danas Ivanušec i Petković, a trener Čačić osvrnuo se na njihovu ulogu u reprezentaciji:

– Vraća se Luka i ja sam siguran da će on svojim igrama natjerati izbornika da razmišlja o njemu. Nebrojno puta sam rekao da Bruno ima klasu i da je značajan u našoj igri. On povezuje našu igru, ono što mu zamjeram je to što ne gleda prema golu, vrlo se rijetko odlučuje na udarce, a ima dobar i precizan udarac, što prije to promijeni, bit će bolje za njega u reprezentaciji.

Komentari