Leko: Ovdje nikad nije mir, ovdje je ili euforija ili depresija

Foto: Tom Dubravec / Cropix

Igrači Hajduka svladali su na Poljudu Lokomotivu 1:0. Izjave su nakon utakmice dali treneri Ivan Leko i Silvijo Čabraja.

– Teška utakmica kao i svaka s Lokomotivom. Postoje ekipe koje ti više pašu i koje ti manje pašu. Oni su mladi, agresivni, puno trče i imaju velik tempo. Nije zgodno igrati protiv njih. Danas su opet pokazali da su dobri bez obzira na to što im se uvijek prodaju novi igrači, ali pronalaze nove, mlade, brze. Baš sam zato i zadovoljan što smo dobili, mislim da je bilo zasluženo. Trebali smo utakmicu i ranije riješiti. Bila je teška utakmica, teren loš, puno vode i bilo je teško uspostaviti fluidan nogomet. A naravno bio je tu i pritisak dva poraza zaredom, rekao je Ivan Leko te čestitao svojim igračima na pobjedi.

– Forsirali su, ali pametno. Stvarali šanse. I kad nam se poništavaju golovi, zasluženo danas jer je bio ofsajd, ali to je mentalni tik koji te poremeti, ali smo nastavili forsirati i na kraju dobili.

Hajduk je u prvom poluvremenu bio nešto lošiji da bi u drugom poluvremenu preuzeo gotovo sve konce igre, piše HRT.



– Imali smo u prvom poluvremenu par situacija, ali smo previše zbijali. Malo trčanja bez lopte i falilo je malo strpljenja. Na to smo ukazali na poluvremenu, da trebamo biti mirniji i čekati pravi trenutak za ofenzivni ili zadnji pas. Dočekali smo, posebno kad su ušli momci s klupe s voljom i kvalitetom. Bili smo bolji. Tada smo imali par šansi kad smo trebali otići na 2 ili 3:0 i završiti utakmicu. I Lokomotiva je imala 2-3 jako dobre kontre i naša obrana i golman su dobro reagirali. Sretan sam zbog pobjede jer znam koliko je svima u klubu bilo teško. Večeras ćemo se malo proveseliti i sutra kreću pripreme za iduću utakmicu.

Isprovocirali sreću

Jedini gol na utakmici zabio je Emir Sahiti u 76. minuti. Bio je to njegov prvi pogodak u ovoj sezoni.

– Super mi je drago radi njega jer je to momak koji nikad nije posustao. On gura, forsira i svaki trening ide 100%. Meni kao treneru, igrač koji ti ne daje golove traže te da ga vadiš vani, a vidiš da on ide kao raketa. Baš mi je zbog toga drago, rekao je Leko.

Utakmica je ovo koja je osim nova tri boda Hajduku donijela i bolju atmosferu nakon dva poraza i uoči nedjeljnog derbija protiv Dinama na Poljudu.

– Ovdje nikad nije mir. Ovdje je ili euforija ili depresija. To je tako, naučiš. Sutra će se opet pričati izgubili su dvije, a trebali su doći s pet bodova prednosti. To je tako. Ali se nastojiš koncentrirati na svoj postao, dati sve od sebe i isprovocirati sreću. Mi smo danas isprovocirali sreću jer smo cijeli tjedan živjeli za to i sreća nas je pomazila što nije bio slučaj protiv Gorice i Istre. Šuti, spusti se, treniraj kao pas. Nismo danas bili ništa puno bolji nego protiv Gorice niti smo tad bili puno lošiji dva tjedna ranije kad smo razbijali sve rekorde i bilo je ludilo i euforija. Glava dolje, u pod, ponizno, sretni i zahvalni što smo uspjeli dobiti i pripremiti se za iduću utakmicu, zaključio je Leko.

Na utakmicu se osvrnuo i trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

– Izgledali smo dobro do 45. minute. Drugo poluvrijeme nismo dobro ušli. Poremetila nas je izmjena Mudražije koji se vratio iz povrede tako da više nismo mogli toliko Hajduku parirati u sredini. Na kraju smo još imali 2-3 šanse, ali Hajduk je isto imao dovoljno udaraca i šansi. Čavlina jako dobar na golu. Nažalost, to je nogomet. Naravno da mi je žao što je utakmica tako završila, ali prije svega čestitke Hajduku.

Njegovu ekipu u srijedu očekuje utakmica u Kupu protiv Dugog Sela nakon koje slijedi subotnje gostovanje kod Istre 1961.

Komentari