Livaja nakon Hajdukove drame ‘pobjegao’ iz Hrvatske: Evo gdje je pronašao svoj mir

Foto: Bozo Vukicevic/Cropix

Došla je reprezentativna stanka u kojoj igrači odlaze iz svojih klubova, mnogi od njih u nacionalni dres, a za neke druge je to donijelo i predah od nogometa, makar kratki. U tu skupinu spada i Marko Livaja, nekadašnji hrvatski reprezentativac, koji je u tjednu okupljanja Vatrenih za međunarodni turnir u Egiptu ‘nestao’ iz Hrvatske.

Kako je otkrila objava njegove supruge Iris u pričama na Instagramu, bivši napadač Vatrenih je svoj mir pronašao u Grčkoj. U toj zemlji pamti igranje u dresu atenskog AEK-a prvo na posudbi iz Las Palmasa u sezoni 2017./18., a potom i u naredne tri godine, do 2021., poslije obavljenog transfera u atenski klub. Bilo je to prije Livajinog dolaska u Hajduk.

Fotografije i druge snimke koje je Livajina supruga objavila u pričama na Instagramu otkrivaju dobro raspoloženje u Grčkoj. Sve se događa nedugo nakon što je bivši napadač Vatrenih sudjelovao u drami u Splitu, na travnjaku Poljuda, u porazu Hajduka u subotu kod kuće protiv Lokomotive u 27. kolu SuperSport HNL-a.

Foto: Instagram

Liječio je rane

Lokomotiva je proteklog vikenda u Splitu slavila s 2:1, na to je utjecalo isključenje koje je dobio Dino Mikanović drugim žutim kartonom već u 23. minuti, no pamti se i Livajin potez u situaciji u kojoj je u ranoj fazi drugog poluvremena mogao donijeti Hajduku izjednačenje na 1:1.



 

Glavni adut splitskih Bijelih u 55. minuti nije iskoristio penal, na semaforu je tada ostalo 1:0 za goste, a kasnije je Lokomotivin Robert Mudražija svojim drugim golom na utakmici donio gostima povećanje na 2:0. Livaja se u završnici utakmice ipak upisao na semafor. Bilo je to za smanjenje Hajduka u petoj minuti sudačke nadoknade, Hajduk je smanjio na 2:1, no za splitske Bijele nije bilo potpunog povratka u utakmicu.

Kako je na Instagramu otkrila njegova supruga, Marko Livaja je potom liječio rane u Grčkoj, a sve se zbivalo nakon njegove predstave na Poljudu, s kritikama na Livajin račun ponajprije zbog neiskorištenog penala protiv Lokomotive. Probao je ‘panenkom’, potkopanom loptom, no to mu nije prošlo u nesretnom danu za splitske Bijele.

‘Totalna nonšalancija i nedisciplina’

Među kritikama na Livajin račun, bila je i ona Samira Toplaka, nekadašnjeg poznatog prvoligaškog igrača i trenera, u komentaru na zbivanja na Poljudu u programu MaxSporta. Toplak nije štedio Livaju zbog poteza u situaciji u kojoj je s 11 metara mogao izjednačiti za Hajduk protiv Lokomotive.

“To je bio trenutak kada se Hajduk mogao vratiti u igru i na krilima euforije napraviti pritisak, čak i okrenuti rezultat. Ključni trenutak, totalna nonšalancija i nedisciplina. Može se taj igrač zvati ne znam kako, ali sve dobro napravljeno palo je u vodu i puno toga sada je upitno. Koliko je puta Livaja bio na štitu, ali to nije bio trenutak za takvo što. Preozbiljna je situacija bila. Nije to ni drugo ni treće kolo, nije beznačajna situacija, nego utakmica za naslov prvaka”, smatra Toplak.

“Uloženo je jako puno u ovu momčad, ljudi dolaze na utakmicu, da bi se netko tako ‘zezao’. To je ozbiljan posao. Bez obzira na to što je 100 puta prije zabio vrhunske golove i napravio vrhunske poteze, svi se tu slažemo, određena ozbiljnost i disciplina moraju se poštovati. Nitko ne smije biti iznad momčadi”, dodao je Toplak kritizirajući Livaju zbog nonšalancije kod izvođenja penala, piše Dnevno.hr.

Sramotan incident! Huligani nepoznatim predmetom pogodili Livakovića, dobio i šaku u glavu

Komentari