LJEPOTICA FRANCUSKOG PRVENSTVA! Lovren strijelac u pobjedi Lyona nakon nevjerojatnog preokreta

Foto: OLYMPIQUE LYONNAIS

U derbiju 34. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio Montpellier sa 5-4, premda su gosti u 55. minuti vodili sa 4-1.

Fantastičnu utakmicu, možda i najljepšu ove sezone u le Championnatu, odigrali su Lyon i Montpellier na Parc Olympique Lyonnaisu.

Bio je to dvoboj sa čak devet golova, gosti su vodili sa 4-1, no Lyon je velikim preokretom izborio pobjedu postigavši peti pogodak u devetoj minuti nadoknade.

Susret su obilježili Alexandre Lacazette s jedne i Elye Wahi s druge strane postigavši po četiri gola, a među strijelce se upisao i hrvatski nogometaš Dejan Lovren.



Ovo je tek drugi put u posljednjih 75 godina u Ligue 1 da su igrači obje momčadi zabili po četiri gola.

Posljednji put se to dogodilo u svibnju 1974. u susretu Reims – Monaco (8-4), kada je Carlos Binachi zabio pet, a Delio Onnis četiri gola.

Lyon je poveo u 31. minuti golom Alexandrea Lacazettea, no gosti su uzvratili sa četiri gola 20-godišnjeg francuskog napadača Wahija koji je postao prvi igrač Montpelliera koji je zabio četiri gola u jednoj ligaškoj utakmici.

Wahi je dva gola zabio u završnici prvog poluvremena (40, 42), a potom još dva u prvih deset minuta nastavka (53-11m, 55).

Lacazette je smanjio na 2-4 u 59. minuti, da bi Lovren u 70. minuti posve vratio domaćine u susret.

Maxence Caqueret je ubacio s desne strane, a Lovren glavom zabio za 3-4.

Sjajnu predstavu Lacazette je nastavio zabivši u 82. minuti za 4-4, a potom je u sudačkoj nadoknadi izborio i realizirao kazneni udarac za važnu pobjedu Lyona u borbi za Europu.

Prekršaj je skrivio Christopher Julien oborivši napadača Lyona.

Sudac Bastien Dechepy je provjerio situaciju na VAR-u pokazavši na bijelu točku.

Lacazette je bio siguran za veliku pobjedu.

Komentari