Lokomotiva savladala slabi Šibenik, Gorica ima priliku pobjeći s dna ljestvice

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Nogometaši Lokomotive u prvoj su utakmici 30. kola HNL-a kao domaćini na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladali Šibenik s 1:0 (0:0).

Jedini gol na utakmici postigao je Indrit Tuci (80).

Lokomotiva je tijekom čitavog susreta bila aktivniji suparnik, no nije uspijevala stvoriti velik broj prilika. Štoviše, u prvom poluvremenu jedinu prijetnju predstavljao je udarac Kačavende s više od 20 metara koji je završio u bloku Araija, promijenio smjer, uhvatio Rogića na krivoj nozi, ali lopta je prošla pored vratnice.

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Šibenik, u 58. minuti Špeljak je odlično primio loptu u kaznenom prostoru domaćih, pričekao suigrače koji su potom zakompicirali akciju pa kad je lopta ponovno stigla do njega, Špeljak je uputio odličan udarac s 15-ak metara, no Čavlina je bravurozno izbio loptu koja je išla pod samu gredu.



A onda je na scenu stupio Tuci, napadač Lokomotive koji je ušao s klupe. On je u 73. minuti promašio vrata iako je bio neometan na tri metra od gola, njegov pokušaj glavom u padu u toj je situaciji pogodio vanjski dio mreže.

No, u 80. minuti Tuci je ponovno pucao glavom u padu, ovoga puta sa šest metara i svladao je Rogića. Prethodno je Milićević uputio centaršut s lijeve strane koji je Šotiček preskočio i tako zbunio gostujuću obranu.

Ovom pobjedom Lokomotiva je skočila na šesto mjesto s 37 bodova, koliko imaju i sedma Istra 1961 te osmi Slaven Belupo, dok je Šibenik i dalje deveti s 24 boda, jednim više od posljednje Gorice.

Na vrhu je Dinamo sa 66 bodova, 12 manje ima drugi Hajduk.

 

Komentari