Luda završnica na Opus Areni! Fiolić spasio Osijek u 87. minuti

IVAN PERIC Cropix

Osijek i Lokomotiva odigrali su 1:1 na Opus Areni u 15. kolu SuperSport HNL-a. Lokomotiva je povela u 11. minuti golom Indrita Tucija, a Osijek, koji je bio puno bolji u drugom poluvremenu, do boda je došao golom Ivana Fiolića tri minute prije kraja susreta.

Osijek je u prethodne dvije utakmice pretrpio poraze od Hajduka i Gorice, ali niz je završen

Baš kao i protiv Hajduka u srijedu, Osijek je očajno ušao u utakmicu i prepustio igru Lokomotivi koja je od samog početka bila bolja i zasluženo je povela u 11. minuti. Bila je to sjajna akcija gostiju. Robert Mudražija je povukao kontru i dao Silviju Goričanu koji se odlično riješio igrača Osijeka, poslao sjajnu loptu u peterac, a tamo je Tuci rutinski zabio za 0:1.

Osijek bezopasan
To je jedino što se vrijedno spomena dogodilo u prvom poluvremenu u kojem je Lokomotiva bez problema čuvala vodstvo, a Osijek je bio potpuno bezopasan. Zoran Zekić je, kao i protiv Hajduka, napravio tri izmjene u poluvremenu i u nastavku je njegova momčad zaigrala puno bolje iako je Lokomotiva prva imala veliku šansu.



U prvom napadu drugog poluvremena Marko Malenica je zaplivao na ubačaj iz kornera, netko od gostujućih igrača ju je skrenuo prema golu, ali je Nair Omerović na crti spasio siguran gol. U 50. minuti Omerović je krasnim udarcem pogodio stativu, a dvije minute kasnije Malenica je jedva izvadio strašan udarac Arta Smakaja s 25 metara.

Kako je susret odmicao, Osijek je bio sve opasniji. U 54. minuti Vladimir Jugović je u dobroj situaciji pucao u blok, a u 73. minuti je Nikola Čavlina fantastičnom obranom ispod grede izvadio udarac Petra Pušića.

Duarte igrao rukom prije gola, sudac ga ipak priznao
Lokomotiva se dobro branila da bi onda u 87. minuti sama sebi skuhala kašu iz koje je Osijek došao do boda. Smakaj je loše reagirao na vrhu šesnaesterca i izgubio loptu, Karlo Bartolec je nije očistio i Ivan Fiolić, koji je ušao s klupe, je krenuo prema Čavlini i rutinski zabio za 1:1.

Javio se VAR koji je vidio čisto igranje rukom Andrea Duartea u začetku akcije. On je klizećim startom odnio loptu i nehotice je primirio rukom te je VAR soba pozvala suca Matea Ercega da pogleda snimku. On je to i učinio, ali je svejedno priznao gol Osijeka. Domaćini su pokušali doći i do drugoga gola, ali nisu bili blizu, piše Index.hr.

Komentari