Luka Modrić oglasio se nakon ‘El Clasica’, pogledajte kakvu je poruku poslao

Foto: Guliver Images

Hrvatski nogometaš Luka Modrić, koji je u nedjelju navečer s kapetanskom vrpcom oko ruke predvodio Real Madrid u pobjedi od 3:2 nad Barcelonom, rekao je da njegovoj ekipi preostaje “još samo malo” do osvajanja španjolskog prvenstva.

Luka Modrić bi je na terenu od prve do zadnje minute susreta, a njegova igra je toliko oduševila medije na Pirinejskom polutoku, da ponovo pišu hvalospjeve o kapetanu.

“Modrić je bio inteligentan u svakom svom pokretu. Savršeno je razumio gdje mora biti kako bi naudio veznom redu Barcelone i pomogao svojim suigračima u izvlačenju lopte. Nekoliko puta je izgubio loptu u sredini, što se može pripisati neigranju u kontinuitetu, ali odgovorio je kao i uvijek. Uigravao se kako su minute prolazile. Nogometaš koji je ove sezone više vremena proveo na klupi nego na travnjaku nije izgubio na svojoj kvaliteti, a njegova je kvaliteta bez premca. Radi jednako iako godine prolaze. Vječna ‘desetka’”, napisalala je Marca.

“Ova pobjeda nas je približila osvajanju prvenstva. Ondje smo gdje smo htjeli biti, s 11 bodova prednosti, pa nam ostaje još samo malo da osvojimo ligu”, izjavio je 38-godišnji Modrić za televiziju Real Madrid TV. Vodeći Real Madrid ima 81 bod, a drugoplasirana Barcelona 70, šest kola prije kraja prvenstva.



Publika na stadionu Santiago Bernabeu “stvorila je spektakularan ambijent” u najvećem derbiju poznatom kao El Clasico, rekao je hrvatski veznjak. “Bila je ovo velika noć u kojoj smo odigrali sjajnu utakmicu”, napomenuo je Modrić. “Kraljevski klub” je gubio s 0:1 i 1:2 pa nadoknadio zaostatak, a onda pogotkom Juda Bellinghama u 91. minuti postavio konačnih 3:2.

“Premda smo dva puta rezultatski zaostajali bili smo uporni, vjerovali smo u pobjedu, igrali dobro, pritiskali, a zatim i preokrenuli. Bila je to naprosto još jedna velika noć na Bernabeu, kao i puno puta dosad”, rekao je Modrić. Bila mu je to 34. utakmica protiv Barcelone od kada je u ljeto 2012. došao u Real Madrid.

Rezultat vjerovanja

“To što često preokrećemo rezultat nije slučajnost. To je rezultat vjerovanja u pobjedu i nevjerojatnog karaktera. Došli smo s te teške utakmice, u kojoj nas je 120 odigranih minuta iscrpilo fizički i psihički, pa ova pobjeda ima još veći značaj.

No pokazali smo da smo fizički dobri, a i motivirani kada igramo pred svojom publikom. Moramo sada ovako nastaviti do kraja sezone”, zaključio je 38-godišnji Modrić, koji iz utakmice u utakmicu pokazuje kako je još uvijek materijal za Real.

Modrić i društvo na korak od naslova: Real svladao Barcelonu u El Clasicu

 

Komentari