Luka Modrić sutra ispisuje povijest: Ući će u top 15 svijeta

Foto: Twitter

Luka Modrić u nedjelju ulazi u TOP 15 svijeta svih vremena.
Nakon poraza od Turske kapetan Luka Modrić bio je utučen, stao je pred novinare i rekao: Uzdrmani smo porazom, bili smo loši, ali nemojmo dramiti, idemo po pobjedu u Walesu!

I ne sumnjamo da će kapetan razdrmati suigrače i povesti ih po tri boda koja bi nas sasvim približila Euru.

A kada u nedjelju povede Hrvatsku u Cardiffu, Luka Modrić upisat će okrugli 170. nastup u hrvatskom dresu te tako ući među 15 igrača s najviše nastupa za reprezentaciju u povijesti. S time da će ispred njega biti samo trojica koja i dalje igraju reprezentativni nogomet – Katarac Al-Haydos (174), Argentinac Lionel Messi (176) te nedostižni Cristiano Ronaldo na prvom mjestu s 202 nastupa, piše Večernji list.

Ono što dodatno fascinira jest podatak da je Luka treći u povijesti među europskim nogometašima. Osim spomenutog Ronalda, ispred Luke još je samo reprezentativno umirovljeni Sergio Ramos sa 180 nastupa. Bude li zdravlja te uspjeha na Euru, Luka bi šestoplasiranog Ramosa mogao dostići već na predstojećem Euru u Njemačkoj.



Što se pak tiče Hrvata s najviše nastupa za reprezentaciju, njih 10 ima barem 100 nastupa, a u tom odabranom društvu od aktualnih je igrača, uz Modrića, još samo Ivan Perišić sa 129 nastupa.

Komentari