Majstorija Petkovića u polufinalu proglašena najljepšim golom Lige nacija

Foto: Twitter

Golčina Brune Petkovića u polufinalu Lige nacija proglašena je najljepšim golom natjecanja. Podsjetimo, Petković je ušao u igru umjesto Josipa Šutala u prvoj minuti produžetaka polufinala Lige nacija, pri 2:2 između domaćina Nizozemske i Hrvatske u Rotterdamu, prenosi Index.hr

Golčina Petkovića za delirij
Osam minuta kasnije Luka Modrić mu je dodao loptu na lijevom krilu. Petković se prvo krasno okretom oslobodio čuvara, pa onda krenuo u sredinu. Kada je došao na 20 metara od gola, opalio je desnicom i pogodio donji desni kut nizozemskog golmana za vodstvo 3:2 i delirij hrvatskih navijača na De Kuipu. Konačnih 4:2 postavio je Modrić u 116. minuti iz penala kojeg je izborio Petković.

Hrvatska završila druga
Na kraju je Hrvatska izgubila u finalu Lige nacija. Španjolska ju je pobijedila boljim izvođenjem jedanaesteraca i tako uskratila hrvatskoj reprezentaciji priliku za osvajanje svog prvog velikog trofeja. Nakon 120 minuta tvrde utakmice bilo je 0:0, a onda su Španjolci iskoristili pet od svojih šest jedanaesteraca, dok je Hrvatska zabila četiri. Za Hrvatsku su promašili Lovro Majer i Petković.

 



Komentari