‘MAKSIMIR JE ORONULI OBJEKT’ Modrić apelira: Konačno se mora nešto učiniti da se stadion sredi

Foto: Instagram

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i vezni igrač Real Madrida Luka Modrić je komentirao hrvatski nogomet i stadione.

“Volim kao i svi igrati na Poljudu jer je ambijent uvijek super, kao što volim igrati u svakom kutku Hrvatske jer je ljubav navijača svugdje istovrsna. Maksimir? To je naša utvrda i naravno da nam nedostaje jer smo toliko toga lijepog doživjeli kroz sve te godine, unatoč svim teretima tog oronulog objekta. Mislim da se konačno mora nešto učiniti da se stadion sredi i da reprezentacija i klubovi na njemu igraju pred punim kapacitetom. Uzvrat s Dancima igrat ćemo u Maksimiru i uvjeren sam da će opet biti odlična atmosfera”, rekao je kapetan za Sportske novosti.

Priznao je da je kao kapetan Hrvatske prošao “sito i rešeto” te da misli da sada ima pravo reći sve što smatra da je važno za izabranu ekipu Zlatka Dalića.

“To ne poručujem preko medija, nego kažem tamo gdje je to red kazati. S izbornikom imam korektnu komunikaciju, pita me za neko mišljenje, ali u konačnici uvijek on odlučuje po svom”, kaže.



U medijima se već dugo priča kako je upravo Mateo Kovačić nasljednik našeg kapetana kojeg se smatra jednim od najboljih veznih igrača svijeta i u 37. godini života.

“Od prvog dana o Mateu imam isti stav. Mogu biti malo subjektivan jer mi je još kao klinac bio drag, kao pristojno i ponizno dijete koje voli nogomet. Kasnije, kad je iskoračio u karijeri, pa smo postali i suigrači, učvrstili smo prijateljstvo, a i kum sam njegovom sinu. No, to nema veze s uvjerenjem da je top igrač. Bio je on to još u Realu, gdje je igrao puno više i bio znatno cjenjeniji nego što to ljudi misle. Možda se zaboravi, ali u Realu je bio važan igrač i otišao je svojom voljom, a ne zato što ga je klub htio pustiti. U Chelseaju se potpuno etablirao, osvojio je i tamo Ligu prvaka, jedan je od stožernih igrača, sve ga je to osnažilo u samopouzdanju i napredovanju. Odličan je u kreaciji igre, ali je sada napravio veliki iskorak u defenzivnoj igri. Stariji je i zreliji, jako mi je drago da ga sada svi uvažavaju kako to zaslužuje”, kaže Modrić.

Riječi hvale ima i za Marcela Brozovića.

“Ne znam što bih više kazao za njega. Čovjek odigra četiri puta 90 minuta sada u lipnju, kao da je sezona tek počela. U istom visokom ritmu, uvijek miran na lopti, pravovremenih rješenja i pasova, to je brutalno. Brozović je čudo, trkački nevjerojatan, ali i tehnički top. Užitak je kad vam on čuva leđa”, dodaje kapetan.

Komentirao je i odlazak Ivana Perišića u Tottenham.

“Osjećao sam da bi se to moglo dogoditi znatno prije nego se doznalo. Tamo je trener Conte, s kojim je ‘Perja’ osvojio scudetto i impresionirao Contea. Kako je igrao ove sezone u Interu, to je fenomenalno. Tehnički top, fizički top, moć ponavljanja kao nikad u karijeri. Znate što, dok rezimiramo sezonu i učinke naših igrača, stalno mi se po glavi vrti jedna misao. Samo da budemo svi zdravi i tako orni kao do sada. To je ključ našeg Mundijala”, kaže Modrić.

Naglasio je kako je Hrvatska najbolja samo kad su svi igrači 100 posto unutra te kada se vidi da imaju strast i motivaciju, a dodao je i kako i dalje prati HNL.

“Prije svega na planu zanimljivosti, jačoj neizvjesnosti. To je mamac za publiku i dobru atmosferu. Dinamo je naposljetku zasluženo obranio titulu, kao što je Hajduk zaslužio Kup. Jako je dobro da se trka za vrh proširila na Hajduk, Osijek i Rijeku i neka tako bude i dalje. Liga će biti još zanimljivija, a korist će imati i reprezentacija”, kaže.

 

Komentari