Maldini: Bila bi katastrofa ako se ne bi nastavilo natjecanje. Francuzi su pogriješili

Twitter

Legenda AC Milana Paolo Maldini (51) izjavio je da bi bila katastrofa ako se ne bi nastavilo talijansko prvenstvo, objavili su u petak talijanski mediji.

“Moramo biti oprezni, ali bila bi katastrofa ako se ne bi nastavilo natjecanje u Seriji A. Francuzi su pogriješili što su proglasili kraj sezone”, kazao je Maldini.

Zbog pandemije koronavirusa Seria A zaustavljena je 9. ožujka. U ponedjeljak se krenulo sa postupnim ublažavanjem mjera, a talijanski prvoligaši počeli su sa individualnim treninzima. Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, a sve bi se utakmice trebale igrati pred praznim tribinama. Optimistična predviđanja govore da bi sezona u Seriji A mogla biti nastavljena u lipnju, a završila bi početkom kolovoza.

Maldini je objasnio i zašto ga ne zanima trenerski posao: “Nikad nisam želio biti trener. Vidio sam koliko je to naporno na primjeru svoga oca, koji vodio AC Milan i talijansku reprezentaciju, ali i kod svojih bivših suigrača koji su posijedili kad su postali treneri”.



Također, istaknuo je da jedino može raditi u AC Milanu, te da si ne može zamisliti da bi radio u nekom drugom klubu.

Maldini je cijelu igračku karijeru proveo u Milanu (1984–2009). U klub se vratio 2018., a prošle godine preuzeo je funkciju tehničkog direktora.

Paolo Maldini i Zvonimir Boban, koji je u lipnju 2019. preuzeo dužnost sportskog direktora AC Milana, bili su zaduženi za sva stručna pitanja u klubu, uključujući i kadroviranje igrača i trenera. No, kad je siva eminencija Milana Ivan Gazidis iza njihovih leđa dogovorio dolazak njemačkog trenera Ralfa Rangnicka za sljedeću sezonu, Bobanu je “prekipjelo” te javno progovorio o tome, a nakon toga je morao napustiti Milan. Tada se mislilo da će otići i Maldini, ali on je ostao na svojoj funkciji.

Komentari