Manchester City je protiv Aston Ville poveo iz zaleđa

profimedia

Vodstvo engleske nogometne Premier lige i udruženje nogometnih sudaca objavili su u utorak kako će se situacije kao ona koja je prošloga tjedna dovela do voećeg pogotka za Manchester City u 2-0 pobjedi protiv Aston Ville označavati kao zaleđe.

Prošloga tjedna Msanchester City je poveo protiv Aston Ville u 79. minuti nakon što se asistent Rodri aktivirao iz zaleđa neposredno nakon što je dodavanje prema njemu presjekao domaći branič Mings. Rodri je iskoristio svoju poziciju za oduzimanje lopte Mingsu te dodavanje Bernardu Silvi koji je potom postigao pogodak.

Menadžer Aston Ville Dean Smith žustro je prosvjedovao zbog tog pogotka zbog čega je isključen, a u nastavku tjedna je i kažnjen kako zabranom vođenja momčadi tako i novčano.

“Kada igrač koji se nalazi u nedopuštenoj poziciji odmah potom utječe na suparnika koji je namjerno igrao loptom, sudac prvenstveno mora voditi računa o startu na loptu. Stoga prekršaj zbog ‘sprečavanja suparnika ili utjecanja na protivnikovu mogućnost igranja loptom’ mora biti kažnjen. Sukladno tome, ukoliko se ponovi situacija slična onoj u kojoj je Rodri utjecao na mogućnost Mingsova odigravanja lopte, ona se mora okarakterizirati kao zaleđe”, objavila je Premier liga.



Komentari