Manchester City očekivano preuzeo vrh ljestvice u Premier ligi, Oršić nije bio ni na klupi “Svetaca”

Foto: Facebook

Nogometaši Manchester Cityja očekivano su preuzeli vrh ljestvice engleske Premier lige 2-1 (2-1) gostujućom pobjedom protiv Fulhama u nedjeljnom dvoboju 34. kola.

Gosti su poveli na samom otvaranju susreta kada je Haaland (3-11m) iskoristio kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja Reama na Alvarezu. Ubrzo potom lijepim je golom na 1-1 poravnao Carlos Vinicius (15) da bi pobjedu Cityju osigurao Alvarez (36) prekrasnim udarcem s 20-ak metara koji je odsjeo u samom gornjem desnom kutu nemoćnog Lena.

City sada ima 76 bodova, jedan više uz utakmicu manje odigranu od drugog Arsenala. Fulham je 10. s 45 bodova.

Oršić nije bio ni na klupi “Svetaca”



Duje Ćaleta-Car ostao je na klupi posljednjeg Southamptona u 1-3 (1-0) gostujućem porazu kod Newcastle Uniteda, dok Mislav Oršić opet nije bio niti na klupi “svetaca”. Gosti su iznenađujuće poveli preko Stuarta Armstronga (41), no pritisak domaćih u nastavku je donio rezultat, Wilson (54, 81) je bio dvostruki strijelac dok je jednom loptu u vlastitu mrežu poslao Walcott (79-ag).

Newcastle je tako ostao treći sa 65 bodova, dok je Southampton na dnu s 24 boda, šest manje od 17. Nottingham Foresta koji drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak.

Fernandes za pobjedu protiv Aston Ville

Manchester United je praktički osigurao Ligu prvaka za sljedeću sezonu 1-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Aston Ville. Strijelac jedinog gola bio je Bruno Fernandes (39) koji je u mrežu skrenuo odbijanac nakon što je Martinez obranio udarac Rashforda.

Četvrti Manchester United ima 63 boda, devet više od petog Tottenham Hotspura i šeste Aston Ville, a deset više od sedmog Liverpoola.

Komentari