Manchester City postao prvak svijeta: Čestitamo Kovačiću i Gvardiolu

Foto: Facebook

Kao što je bilo i očekivano prvaci Europe postali su i prvaci svijeta. Manchester City je u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Jeddahu s 3:o bio bolji od prvaka Južne Amerike, Fluminense.

Za Brazilce je sve loše krenulo već u 34. sekundi kada je Argentinac Alvarez zabio za 1:0 “građana.” Napadač Citya pratio je odbijenu loptu te bez velikih problema ju pospremio za vodstvo.

u 27. minuti 2:0. Loptu je u svoju mrežu pospremio Nino nakon što je Phil Foden sjajno probio lijevu stranu i dobro ubacio u sredinu. Do kraja poluvremena Grealish je imao odličnu priliku, ali Fabio je izašao kao pobjednik, prenosi Dnevno.hr.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, igranje nogometa, igranje nogometa i tekst
Foto: Facebook

Kovačić za povijest
Za 3:0 morali smo čekati do 72. minute. Ovaj puta Alvarez je nakon lijepog driblinga oštro ubacio u 16 metara, a tamo je Foden pucao i pogodio desni kut. Konačnih 4:0 i titulu igrača utakmice potvrdio je Alvarez golom u 89. minuti



Mateo Kovačić i Joško Gvardiol ušli su s klupe. Kovačić je u igru ušao u 60. minuti dok je Gvardiol dobio zadnjih 15 minuta. Ovim osvajanjem Citya Kovačić je uzeo svoje peto SP, ali je postao prvi igrač u povijesti koji je uzeo naslove s tri različita kluba. Prethodno mu je to uspjelo s Realom i Chelseom.

Zubčić nakon sjajne prve vožnje u drugoj nažalost diskvalificiran

Pred Cityem je nastavak engleskog prvenstva gdje su tek na četvrtom mjestu. Do kraju godine igraju s Evertonom i Sheffield Unitedom. Zaostaju pet bodova za vodećim Arsenalom.

 

 

Komentari