MINUTAŽA NA KAPALJKU! Je li Mislav Oršić već sada prekrižen u Southamptonu?

Foto: Twitter

Otkako je početkom siječnja stigao u Southampton, Mislav Oršić ne proživljava osobito vesele trenutke karijere. Istina, ostvario je transfer u najjaču ligu na svijetu, ali zasad minute dobiva na kapaljku i u utakmicama koje su za engleski klub manje bitne, onima u kupu.

Od dolaska u klub ima četiri nastupa, dva od prve minute i dva s klupe. Tri od četiri nastupa upisao je u Liga kupu, odnosno FA Cupu, a jedan u Premier ligi kad je dobio šest minuta. Ukupno je za Southampton dosad skupio samo 163 minute, a čini se da ga čeka još manje igre.

Stigao je Sulemana

Naime, dogodio se transfer koji bi mogao značiti još manje minuta za Oršića. Na poziciju lijevog krila, onu koju okupira hrvatski reprezentativac, doveden je drugi najskuplji igrač u povijesti kluba. Radi se o 20-godišnjem Kamaldeenu Sulemani, lijevom krilu Rennesa, u kojem igra Lovro Majer.



Ima 15 nastupa za Ganu, a odigrao je i tri utakmice na SP-u u Kataru. Ganac je tamo postigao rekord po brzini od 35.7 na sat, što je bilo brže od bilo kojeg drugog igrača na SP-u.

Ganski reprezentativac prema Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura, no Francuzi su ga uspjeli naplatiti točno 25 milijuna eura. To je iznos koji je samo 100 tisuća eura manji od najskuplje kupovine u povijesti engleskog kluba, napadača Dannyja Ingsa. Podsjetimo, Oršić je 6. siječnja za 5.75 milijuna eura u Southampton prešao iz Dinama.

Gužva u rosteru

U svlačionici Southamptona je sada gužva jer je krcata krilima koja pokrivaju lijevu stranu. Uz Sulemanu i Oršića tu su još Mohamed Elyounoussi, Moussa Djenepo te Samuel Edozie. Hrvatski reprezentativac morat će se dobro namučiti da u ovakvoj konkurenciji dobije ozbiljnu minutažu.

Činjenica da je odmah nakon njegovog dolaska doveden višestruko skuplji igrač na istu poziciju govori da Southampton zapravo nikad nije ni računao na Oršića kao ozbiljnu opciju za prvih 11. U svakom slučaju, Oršića je u Premier ligi dočekalo ono što se i najavljivalo – najžešća konkurencija na svijetu.

Komentari